Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Economisch herstel na coronavirus komt pas in 2021, volgens directeur IMF

Na een bijeenkomst van de ministers van Financiën van de G20 en de presidenten van de centrale bank omtrent de pandemie van het coronavirus, heeft de de directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Kristalina Georgieva, aangegeven dat de negatieve wereldwijde groei in 2020 zal worden veroorzaakt door een recessie die zo erg is als – of mogelijk erger dan – de financiële crisis van 2007-2008.

Ondanks een slecht vooruitzicht voor dit jaar voorspelt Georgieva dat er herstel aan zit te komen in 2021, mits het beheersen van het virus en het versterken van het gezondheidssysteem prioriteit krijgen om zo te voorkomen dat het virus zal worden verspreid.

Alle landen moeten samenwerken om mensen te beschermen en de economische schade te beperken. Dit is een moment van solidariteit … De economische impact is en zal ernstig zijn, maar hoe sneller het virus stopt, hoe sneller en sterker het herstel zal zijn.

- Advertentie -

Georgieva zei dat het IMF samenwerkt met andere internationale financiële instellingen, nadat bijna 80 landen om hulp hebben gevraagd.

Het IMF vraagt haar leden zelf ook om het fonds, de Catastrophe Containment and Relief Trust, aan te vullen om de economische gevolgen van de gezondheidscrisis voor de meest kwetsbare landen te verminderen. Maar hoe sneller het virus stopt, hoe sneller en sterker het herstel zal zijn. 

Georgieva zegt dat het IMF ook klaar is om een leningcapaciteit van 1 biljoen dollar in te zetten en overweegt speciale monetaire reservevaluta toe te wijzen als aanvulling op de hulp aan lage- en middeninkomenslanden.

Dit zijn buitengewone omstandigheden. Veel landen ondernemen al verschillende maatregelen. Wij van het IMF, samen met alle landen, doen hetzelfde.

Volgens onze analist David is het niet het moment om short te gaan en is hij nog steeds op zoek naar een long entry. Dat vergt wel geduld, want de situatie blijft gevaarlijk! Hoe zien de grafieken van bitcoin eruit en wat kan David je daar nog meer over vertellen? Lees het in zijn net verschenen technische analyse: Heb geduld!

Ook onze analist Michiel pleit voor geduld! Volgens hem is de koers van bitcoin ons geduld aan het beproeven en hij vindt het geen probleem om te wachten op een mooie entry; die kan zowel rond de $6.500-7.000 liggen als aanzienlijk lager van hier. Hoor en zie meer in de dagelijkse koersvideo voor onze leden die we vandaag als freebie weggeven!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.123,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.999,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.044,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.086,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.999,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.044,70 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.086,60 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.123,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: Wall Street begint Bitcoin langzaam te omarmen

Al jaren roepen Bitcoiners dat het niet lang zou duren voordat het grote geld zich op bitcoin zou storten. Vaak werd dat door tegenstanders...