Kevin Schijven Kevin Schijven
25/03/2020 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2020 07:00

Economisch herstel na coronavirus komt pas in 2021, volgens directeur IMF

Nieuws
Economisch herstel na coronavirus komt pas in 2021, volgens directeur IMF

Foto: katjen/Shutterstock

Na een bijeenkomst van de ministers van Financiën van de G20 en de presidenten van de centrale bank omtrent de pandemie van het coronavirus, heeft de de directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Kristalina Georgieva, aangegeven dat de negatieve wereldwijde groei in 2020 zal worden veroorzaakt door een recessie die zo erg is als – of mogelijk erger dan – de financiële crisis van 2007-2008.

Ondanks een slecht vooruitzicht voor dit jaar voorspelt Georgieva dat er herstel aan zit te komen in 2021, mits het beheersen van het virus en het versterken van het gezondheidssysteem prioriteit krijgen om zo te voorkomen dat het virus zal worden verspreid.

Alle landen moeten samenwerken om mensen te beschermen en de economische schade te beperken. Dit is een moment van solidariteit … De economische impact is en zal ernstig zijn, maar hoe sneller het virus stopt, hoe sneller en sterker het herstel zal zijn.

Georgieva zei dat het IMF samenwerkt met andere internationale financiële instellingen, nadat bijna 80 landen om hulp hebben gevraagd.

Het IMF vraagt haar leden zelf ook om het fonds, de Catastrophe Containment and Relief Trust, aan te vullen om de economische gevolgen van de gezondheidscrisis voor de meest kwetsbare landen te verminderen. Maar hoe sneller het virus stopt, hoe sneller en sterker het herstel zal zijn. 

Georgieva zegt dat het IMF ook klaar is om een leningcapaciteit van 1 biljoen dollar in te zetten en overweegt speciale monetaire reservevaluta toe te wijzen als aanvulling op de hulp aan lage- en middeninkomenslanden.

Dit zijn buitengewone omstandigheden. Veel landen ondernemen al verschillende maatregelen. Wij van het IMF, samen met alle landen, doen hetzelfde.

Volgens onze analist David is het niet het moment om short te gaan en is hij nog steeds op zoek naar een long entry. Dat vergt wel geduld, want de situatie blijft gevaarlijk! Hoe zien de grafieken van bitcoin eruit en wat kan David je daar nog meer over vertellen? Lees het in zijn net verschenen technische analyse: Heb geduld!
Ook onze analist Michiel pleit voor geduld! Volgens hem is de koers van bitcoin ons geduld aan het beproeven en hij vindt het geen probleem om te wachten op een mooie entry; die kan zowel rond de $6.500-7.000 liggen als aanzienlijk lager van hier. Hoor en zie meer in de dagelijkse koersvideo voor onze leden die we vandaag als freebie weggeven!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie