Timo Bult Timo Bult
28/04/2020 07:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/04/2020 07:48

Bitcoin (BTC) nadert weerstand opnieuw na mislukte test, stellar (XLM) ruim 11 procent in de plus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) nadert weerstand opnieuw na test, stellar (XLM) ruim 11 procent in de plus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers kon op 27 april de weerstand bij $7.800 testen, maar kon hier op dat moment niet doorheen breken. In de afgelopen 24 uur konden de bulls de koers opnieuw richting deze weerstandszone drukken met een nieuwe test tot gevolg. Bij de altcoins gebeurt daarnaast niet veel spectaculairs, wel is er net buiten de top 10 opnieuw een grote stijger te vinden.

 Bitcoin (BTC) test weerstand opnieuw

Zo’n 24 uur geleden daalde BTC nadat het de weerstand bij $7.800 kon testen. De koers vond uiteindelijk support bij de 50-uur moving average (MA) waarna bitcoin afgelopen nacht de $7.800 opnieuw kon testen.
Ook deze keer sloeg de koers weer af. Echter vormt bitcoin een stijgend driehoekspatroon, met steeds hogere lows. Op dit moment handelt de koers al vrij ver in de punt van dit patroon en mogelijk wordt op de korte termijn al duidelijk of de bulls de bitcoin koers door de $7.800 heen kunnen drukken.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.713 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Mocht de koers uitbreken dan zal bij $8.000 waarschijnlijk een sterke weerstandszone liggen. Zo bevinden de 100- en 200-dagen MA’s zich vlakbij dit prijsniveau. Support kan op de korte termijn gevonden worden bij $7.600, waar op dit moment ook de 100-uur MA zich bevindt.

Stellar (XLM) stijgt 11 procent

Bij het overgrote deel van de altcoins in de top 10 op basis van marktkapitalisatie zijn op dit moment geen opvallende bewegingen te zien. Ethereum (ETH) staat 0,1 procent in de min en blijft met een waarde van $196,60 vlak onder de waarde van $200 hangen. Ripple’s XRP (XRP) staat 0,4 procent in de plus en is nu $0,1984 waard.
De grootste daler is op dit moment EOS (EOS). De nummer 9 staat 1,2 procent in de min en is $2,73 waard. Op plek 10 is, zoals we de afgelopen periode vaker hebben gezien, de grootste stijger van de top 10 te vinden; tezos (XTZ). Tezos staat 4 procent in de plus en is nu $2,80 waard.
Vlak buiten de top 10 is echter nog een grotere stijger te vinden. Stellar (XLM), de nummer 11, staat namelijk maar liefst 11,1 procent in de plus. XLM is hiermee $0,0691 waard en nadert weer langzaam de top 10.
Bitcoin (BTC) is op dit moment wat bearish signalen aan het afgeven en zou zomaar even support kunnen gaan zoeken. De bitcoin koersupdatevideo van Crypto Insider Michiel nog niet gezien? Bekijk ‘m dan snel!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie