Timo Bult Timo Bult
17/05/2021 16:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2021 16:11

Bitcoin (BTC) nog altijd bij support, stuiteren we terug of zakken we toch verder weg? Altcoins winnen terrein

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) nog altijd bij support, stuiteren we terug of zakken we toch verder weg Altcoins winnen terrein

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Met bitcoin (BTC) bij een belangrijke support-zone is het billenknijpen of we verder door gaan zakken of dat we vanaf hier een mooie bounce kunnen gaan maken. Op de 4-uurs grafiek zien we wat voorzichtige bullish signalen maar ruimte om verder terug te zakken is er ook nog zeker. Bij de altcoins zien we niet veel anders, met grote dalingen en dus donkerrode cijfers.

Bitcoin (BTC) nog altijd bij support-zone

De support-zone waar we het over hebben is de zone bij $43.000. Hier vond bitcoin eind februari nog steun waarna de koers door schoot naar zijn huidige all-time high (ATH) vlak onder de $65.000. De zone waarin de bulls stand moeten zien te houden ligt tussen $43.000 tot ongeveer $40.000.

Kijken we naar de 4-uurs grafiek dan is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) daar sinds 12 mei hogere lows vormt terwijl de koers dus verder terug zakt. Dit noemt men ook wel een bullish divergence en zou een signaal kunnen zijn dat er mogelijk een stuiter aan zit te komen. Uiteraard is dit geen garantie dat dit ook echt gaat gebeuren.

Toch is te zien dat er bij $43.000 aardig wat volume in is gekomen waarbij het koopvolume de overhand had. Bij $47.000 ligt waarschijnlijk het eerste obstakel. Dit is waar onder andere de middellijn van de Bollinger Bands op de 4-uurs grafiek zich bevindt. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $43.140 op crypto exchange Coinbase.

Altcoins dalen maar winnen terrein, bitcoin dominantie naar 3-jaarlijks dieptepunt

Bij de altcoins is het beeld vergelijkbaar met donkerrode cijfers. Ethereum (ETH) daalt 7,8% in waarde en is $3.324 waard. Binance coin (BNB) ziet 10,7% van zijn waarde verliezen over de afgelopen 24 uur terwijl cardano (ADA) 8,9% daalt. De grootste daler van de top 10 is internet computer (ICP). De nummer 9 daalt 16,2% in waarde.

De markt daalt door alle rode cijfers met bijna 10% in waarde. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn op dit moment nog net iets meer dan $2 biljoen waard. Sinds 12 mei verloor de markt zodoende $500 miljard in waarde. De bitcoin dominantie zakt daarnaast onder de 40% en stond de afgelopen 3 jaar niet zo laag. Een teken dat de altcoins toch echt terrein aan het winnen zijn ten opzichte van de moeder der aller cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie