Timo Bult Timo Bult
25/07/2020 06:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/07/2020 06:52

Bitcoin (BTC) nog onder weerstand, ethereum (ETH), cardano (ADA) en Binance coin (BNB) in de plus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) nog onder weerstand, ethereum (ETH), cardano (ADA) en Binance coin (BNB) in de plus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers heeft vooralsnog niet uit kunnen breken boven de $9.700 en handelt daar nu al een tijdje vlak onder. Het lijkt erop dat een deel van de traders hun bitcoin hebben omgezet in altcoins, deze staan nu namelijk behoorlijk in de plus.

Bitcoin (BTC) zijwaarts onder weerstand

Bij bitcoin is te zien dat de koers de afgelopen dagen drie opwaartse bewegingen heeft kunnen maken. De laatste vond eergisteren plaats en bracht BTC naar een piek van $9.686. Met de Relative Strength Index (RSI) op dat moment in het overbought gebied lukte het de bulls niet om bitcoin verder omhoog te drukken.
Sindsdien handelt bitcoin eigenlijk vooral zijwaarts. Gisterochtend werd de support-zone bij $9.500 nog bereikt vanaf waar bitcoin weer een kleine stuiter omhoog kon maken. Echter werd deze opwaartse beweging opnieuw afgekapt bij $9.650.
Dit prijsniveau is dan ook voor nu het belangrijkste obstakel. Bitcoin handelt hier nog steeds vlak onder met een huidige prijs van $9.597 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Ondanks de positieve bewegingen van de afgelopen dagen is er genoeg reden om voorzichtig te zijn. Zo schreef Crypto Insider Michiel gisteren in zijn column:

“Kan dit dan een fakeout zijn? Zeker! Op dit moment is het volume nog echt heel erg laag. Dit past niet bij een grote break naar boven. Uiteraard kan het volume iets later loskomen, dat zou niet voor het eerst zijn. Daarom is het denk ik verstandig de komende dagen niet zomaar lukraak iets aanschaffen zonder goede stop-losses erbij.”

Altcoins laten weer mooie stijgingen zien

Ondertussen is er bij de altcoins wat meer actie te zien. Waar bitcoin een kleine 0,7 procent in de plus staat ten opzichte van 24 uur, stijgen een aantal altcoins meer dan 5 procent in waarde. Ook ethereum (ETH) kon weer mooi stijgen en staat op dit moment 4,5 procent in de plus.
Ethereum stijgt hiermee naar een waarde van $283,60 en bereikt zelfs een jaarlijks hoogtepunt. De altcoin lijkt vooral te profiteren van zowel een uitbraak boven een weerstandszone als het positieve nieuws omtrent Ethereum 2.0.
De grootste stijger binnen de top 10 is daarentegen Binance’s native crypto Binance coin (BNB). De nu weer nummer negen staat 7,6 procent in de plus en nadert de $20. Andere opvallende stijgers zijn cardano (ADA), +5,9 procent, en litecoin (LTC), +6,2 procent.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie