Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) nog onder weerstand, ethereum (ETH), cardano (ADA) en Binance coin (BNB) in de plus

De bitcoin (BTC) koers heeft vooralsnog niet uit kunnen breken boven de $9.700 en handelt daar nu al een tijdje vlak onder. Het lijkt erop dat een deel van de traders hun bitcoin hebben omgezet in altcoins, deze staan nu namelijk behoorlijk in de plus.

Bitcoin (BTC) zijwaarts onder weerstand

Bij bitcoin is te zien dat de koers de afgelopen dagen drie opwaartse bewegingen heeft kunnen maken. De laatste vond eergisteren plaats en bracht BTC naar een piek van $9.686. Met de Relative Strength Index (RSI) op dat moment in het overbought gebied lukte het de bulls niet om bitcoin verder omhoog te drukken.

- Advertentie -

Sindsdien handelt bitcoin eigenlijk vooral zijwaarts. Gisterochtend werd de support-zone bij $9.500 nog bereikt vanaf waar bitcoin weer een kleine stuiter omhoog kon maken. Echter werd deze opwaartse beweging opnieuw afgekapt bij $9.650.

Dit prijsniveau is dan ook voor nu het belangrijkste obstakel. Bitcoin handelt hier nog steeds vlak onder met een huidige prijs van $9.597 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Ondanks de positieve bewegingen van de afgelopen dagen is er genoeg reden om voorzichtig te zijn. Zo schreef Crypto Insider Michiel gisteren in zijn column:

“Kan dit dan een fakeout zijn? Zeker! Op dit moment is het volume nog echt heel erg laag. Dit past niet bij een grote break naar boven. Uiteraard kan het volume iets later loskomen, dat zou niet voor het eerst zijn. Daarom is het denk ik verstandig de komende dagen niet zomaar lukraak iets aanschaffen zonder goede stop-losses erbij.”

Altcoins laten weer mooie stijgingen zien

Ondertussen is er bij de altcoins wat meer actie te zien. Waar bitcoin een kleine 0,7 procent in de plus staat ten opzichte van 24 uur, stijgen een aantal altcoins meer dan 5 procent in waarde. Ook ethereum (ETH) kon weer mooi stijgen en staat op dit moment 4,5 procent in de plus.

Ethereum stijgt hiermee naar een waarde van $283,60 en bereikt zelfs een jaarlijks hoogtepunt. De altcoin lijkt vooral te profiteren van zowel een uitbraak boven een weerstandszone als het positieve nieuws omtrent Ethereum 2.0.

De grootste stijger binnen de top 10 is daarentegen Binance’s native crypto Binance coin (BNB). De nu weer nummer negen staat 7,6 procent in de plus en nadert de $20. Andere opvallende stijgers zijn cardano (ADA), +5,9 procent, en litecoin (LTC), +6,2 procent.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.197,34 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.197,34 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...