Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) ondanks daling nog steeds bullish, stellen deze analisten

Bitcoin (BTC) ondanks daling nog steeds bullish, stellen deze analisten

Bitcoin (BTC) zakte recentelijk flink terug, met een low bij $8.800 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Ondanks deze correctie is de situatie volgens sommige analisten voor de lange termijn nog steeds bullish.

Tijdens de daling keken veel analisten naar de 20-dagen moving average (MA) als een belangrijk prijspunt. Bitcoin sloot hier gisteren onder, wat een slecht teken is volgens Cloud-specialist bij Microsoft en crypto-trader, Joe McCann:

Een close onder $9287 voor BTC zou slecht zijn voor bulls, dat is de 20-dagen.

- Advertentie -

Toch zijn er nog on-chain signalen die bullish zijn. Zo schrijft blockchain-analysebedrijf Santimant in een recente tweet:

Ondanks de lichte daling van -4,4% van $BTC vandaag, ziet de NVT er gezond uit en toont ons model een semi-bullish signaal. Het aantal unieke tokens dat wordt verzonden op het netwerk van #Bitcoin is iets boven het gemiddelde voor mei, op basis van waar de koers momenteel zit.

On-chain analist Philip Swift sluit zich hierbij aan. Hij is bullish voor de lange termijn op basis van de Dynamic Range NVT Signal. Swift schreef in een tweet:

Dynamic Range NVTS sloot boven de onderste groene band.

Dit is bullish voor de lange termijn.

Het vorige NVT-signaal verloor in de loop van de tijd zijn werkzaamheid. Deze versie met dynamische banden is veel handiger als oversold/overbought tool voor strategisch beleggen.

Op de korte termijn blijft de grote vraag natuurlijk of bitcoin die $10.000 weer op kan gaan zoeken. De bovengenoemde analisten blijven voor de lange termijn echter dus bullish. Ook de analist Tuur Demeester is bullish. Hij noemde onlangs een bitcoin prijs van $50.000 “helemaal niet gek.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.580,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.646,74 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.648,12 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.655,62 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.720,64 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.