Timo Bult Timo Bult
23/05/2020 09:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2020 09:40

Bitcoin (BTC) ondanks daling nog steeds bullish, stellen deze analisten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) ondanks daling nog steeds bullish, stellen deze analisten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) zakte recentelijk flink terug, met een low bij $8.800 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Ondanks deze correctie is de situatie volgens sommige analisten voor de lange termijn nog steeds bullish.
Tijdens de daling keken veel analisten naar de 20-dagen moving average (MA) als een belangrijk prijspunt. Bitcoin sloot hier gisteren onder, wat een slecht teken is volgens Cloud-specialist bij Microsoft en crypto-trader, Joe McCann:

Een close onder $9287 voor BTC zou slecht zijn voor bulls, dat is de 20-dagen.

Toch zijn er nog on-chain signalen die bullish zijn. Zo schrijft blockchain-analysebedrijf Santimant in een recente tweet:

Ondanks de lichte daling van -4,4% van $BTC vandaag, ziet de NVT er gezond uit en toont ons model een semi-bullish signaal. Het aantal unieke tokens dat wordt verzonden op het netwerk van #Bitcoin is iets boven het gemiddelde voor mei, op basis van waar de koers momenteel zit.


On-chain analist Philip Swift sluit zich hierbij aan. Hij is bullish voor de lange termijn op basis van de Dynamic Range NVT Signal. Swift schreef in een tweet:

Dynamic Range NVTS sloot boven de onderste groene band.

Dit is bullish voor de lange termijn.

Het vorige NVT-signaal verloor in de loop van de tijd zijn werkzaamheid. Deze versie met dynamische banden is veel handiger als oversold/overbought tool voor strategisch beleggen.


Op de korte termijn blijft de grote vraag natuurlijk of bitcoin die $10.000 weer op kan gaan zoeken. De bovengenoemde analisten blijven voor de lange termijn echter dus bullish. Ook de analist Tuur Demeester is bullish. Hij noemde onlangs een bitcoin prijs van $50.000 “helemaal niet gek.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie