Rico Engelbarts
19/05/2020 11:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2020 11:09

Bitcoin (BTC) prijs van $50.000 "helemaal niet gek," stelt analist Tuur Demeester

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) prijs van $50.000

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens analist Tuur Demeester gaat bitcoin (BTC) voorlopig niet onder de $6.000 zakken. Vooral sinds de halving net achter de rug is, ziet hij dit niet snel gebeuren. Volgens Demeester is een prijs van $50.000 in de toekomst wel realistisch. In een video die op het Youtube-kanaal van Messari verscheen op 18 mei, gaf Demeester aan dat bitcoin volgens hem weer in een bullmarkt terecht is gekomen. De bodem is volgens hem al bereikt afgelopen maart, met een dieptepunt van rond de $3.000-$4.000.
De maatregelen van overheden over de hele wereld dragen volgens hem bij aan de kracht en prijs van cryptocurrencies. De afname in koopkracht wekt echter wel zorgen bij Demeester, volgens hem zou dit een probleem kunnen worden voor bitcoin. Hij blijft er echter wel bij dat een prijs tussen de $50.000 en $100.000 “helemaal niet gek” is.
Vooral institutionele investeerders zijn momenteel geïnteresseerd nu de markt zich los lijkt te koppelen van de normale aandelenmarkt en veel investeerders kiezen om te investeren in bitcoin.
Op Twitter schreef Demeester dat een nieuwe rally gestart kan worden als whales het voor elkaar krijgen genoeg bitcoin te vergaren. Ook de hulp van instituties komt hierbij goed van pas.


Echter zijn niet alle traders en analisten zo positief als Demeester, andere analisten verwachten namelijk dat er na deze stijging van de afgelopen weken nog wel een correctie aan zit te komen. Ondanks dat er misschien een correctie komt geloven ook grote investeerders als Mike Novogratz dat bitcoin mogelijk aan het einde van het jaar de $20.000 kan bereiken.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie