Bitcoin (BTC) prijs van $50.000 “helemaal niet gek,” stelt analist Tuur Demeester

Volgens analist Tuur Demeester gaat bitcoin (BTC) voorlopig niet onder de $6.000 zakken. Vooral sinds de halving net achter de rug is, ziet hij dit niet snel gebeuren. Volgens Demeester is een prijs van $50.000 in de toekomst wel realistisch. In een video die op het Youtube-kanaal van Messari verscheen op 18 mei, gaf Demeester aan dat bitcoin volgens hem weer in een bullmarkt terecht is gekomen. De bodem is volgens hem al bereikt afgelopen maart, met een dieptepunt van rond de $3.000-$4.000.

- Advertentie -

De maatregelen van overheden over de hele wereld dragen volgens hem bij aan de kracht en prijs van cryptocurrencies. De afname in koopkracht wekt echter wel zorgen bij Demeester, volgens hem zou dit een probleem kunnen worden voor bitcoin. Hij blijft er echter wel bij dat een prijs tussen de $50.000 en $100.000 “helemaal niet gek” is.

Vooral institutionele investeerders zijn momenteel geïnteresseerd nu de markt zich los lijkt te koppelen van de normale aandelenmarkt en veel investeerders kiezen om te investeren in bitcoin.

Op Twitter schreef Demeester dat een nieuwe rally gestart kan worden als whales het voor elkaar krijgen genoeg bitcoin te vergaren. Ook de hulp van instituties komt hierbij goed van pas.

Echter zijn niet alle traders en analisten zo positief als Demeester, andere analisten verwachten namelijk dat er na deze stijging van de afgelopen weken nog wel een correctie aan zit te komen. Ondanks dat er misschien een correctie komt geloven ook grote investeerders als Mike Novogratz dat bitcoin mogelijk aan het einde van het jaar de $20.000 kan bereiken.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.151,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.872,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.915,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.969,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.977,30 Kopen
Laatste nieuws

“Bitcoin” zoekopdrachten in Nederland op hoogste punt sinds 2017, komt de...

0
Bitcoin (BTC) brak onlangs zijn recordprijs die in 2017 gevestigd werd. Het nieuwe record ging gepaard met enorme sprongen in de afgelopen maanden, dit...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...