Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
18/05/2020 11:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2020 11:08

Bitcoin (BTC) op lange termijn bullish, maar mogelijk rijp voor een correctie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) op lange termijn bullish, maar mogelijk rijp voor een correctie

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Sinds de gigantische low van maart dit jaar waar bitcoin (BTC) een bodem bereikte van $3.700, is de prijs gestegen en doet bitcoin het heel erg goed. Onlangs bereikte bitcoin de $10.000, op dit prijspunt heeft bitcoin maar 5% van zijn levensduur doorgebracht.
De move die bitcoin gemaakt heeft is zeer opmerkelijk gezien de huidige recessie en de staat waarin de wereld verkeert. Ondanks dit alles is het bitcoin gelukt de aandacht te krijgen van media en een achterban van optimistische analisten te creëren. De meeste analisten zijn het er wel over eens dat de $20.000 waarschijnlijk pas over een jaar bereikt zal worden.
Grote institutionele investeerders zoals Mike Novogratz, Raoul Pal en Dan Morehead betuigen steun aan bitcoin. Zij zijn momenteel de voorlopers van de bulls. Ook de Winkelvoss Twins, eigenaren van Gemini crypto exchange geven aan bullish te zijn wat bitcoin betreft. Ook de eigenaar van eToro, Simon Peters gelooft in bitcoin en voorspeld dat bitcoin binnen 18 maanden tussen de $20.000 en $50.000 zal traden.
Bij de meeste investeerders leeft dit bullish sentiment om twee redenen: De overheden en de banken. Als gevolg van de coronacrisis zijn er veel maatregelen getroffen om de economie staande te houden. Veel landen kozen ervoor om geld bij te drukken, met alle gevolgen van dien. Zo kwam er ruim $2 miljard dollar bij op de balans van de reserves in de Verenigde Staten.
De verwachting is daarom ook dat naar aanleiding van deze economische verandering, de achterliggende waarde van bitcoin ingezien wordt. Novogratz sprak zich uit over deze gebeurtenis. Nu dat veel landen naast de Verenigde Staten geld bijdrukken en inflatie veroorzaken, heeft bitcoin net een halving gehad. Op die manier wordt de schaarste van bitcoin extra benadrukt. Ook de eigenaar van Tesla, Elon Musk gaf aan dat door het gedrag van de overheid en het massaal bijdrukken, bitcoin steeds meer naar voren komt als een goed alternatief.
Ondanks dat veel analisten verwachten dat bitcoin flink gaat stijgen de aankomende jaren, lijkt het erop dat bitcoin momenteel rijp is voor een correctie. Veel miners merken nu de druk van de halving en moeten helaas hun spullen verkopen omdat minen niet rendabel meer voor ze is. De eigenaar van Blockware Mining’s Matt D’Saouza gaf aan dat 30% van de miners momenteel niet rendabel draait. Als gevolg hiervan verwacht ook analist en podcaster Preston Pysh dat er een correctie aan zit te komen, in een tweet schreef hij:

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie