Rico Engelbarts
09/05/2020 14:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2020 14:44

Bitcoin (BTC) op weg naar $40.000 na uitbraak volgens investeerder Raoul Pal

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) op weg naar $40.000 na uitbraak volgens investeerder Raoul Pal

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Raoul Pal, werkzaam bij Global, heeft verschillende scenario’s beschreven over wat de koers van bitcoin (BTC) kan gaan doen. Hij gaf aan dat bitcoin zich in de beste positie bevindt van elk financiële instrument aangezien bitcoin een “perfect wedge” vormt, wat een bullish signaal is.
Bij de eerste voorspelling van Pal kwam hij uit op een koersdoel van $40.000 als je kijkt op een traditionele grafiek. Toen Pal de grafiek wijzigde naar een logaritmische grafiek, zag hij echter dat bitcoin onderweg is naar een koers van mogelijk $1 miljoen. Zijn voorspelling komt overeen met de visie van de bekende analist PlanB:

“Wat er ook gebeurt, na een belangrijke technische break zoals vandaag, is de kans op enorm hogere prijzen dramatisch gestegen. En dit wordt bevestigd door de stock to flow-modellen van PlanB en de uitbraak is bijna precies voor de halving gebeurt.”


Ook zegt Pal dat het scheppen van geld en de landen waar het niet goed gaat zoals Venezuela en Argentinië tekenen zijn van wat er komen gaat.

“Tel daarbij op dat de centrale banken van de hele wereld hun valuta’s zien instorten tot de almachtige dollar (BRL, TRY, ARG, enz.) Of ze drukken geld als een gek bij. Enorme kwantitatieve versoepeling van fiat ontmoet het hardste geld dat automatisch kwantitatief strakker wordt. BTC wint.”


Ondanks zijn optimistische voorspelling stelt Pal meteen dat er een grote kans is dat hij het mis heeft. Hij schreef:

“Dit is een van de beste opstellingen in elke activaklasse die ik ooit heb gezien … technisch, fundamenteel. Allemaal. Nu. Nogmaals, om duidelijk te zijn, ook al heeft het een kans van 90%, betekent niet dat het zeker gaat werken … ik kan en zal het mis hebben … vaak en dramatisch.”

Pal stelt dat hij 25% van zijn liquiditeitspositie in bitcoin heeft geïnvesteerd. Daarbij heeft hij ook nog 25% van deze positie in goud gestopt.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie