Timo Bult Timo Bult
29/11/2020 10:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/11/2020 10:22

Bitcoin (BTC) op Wall Street: Miljarden fonds gaat mogelijk in bitcoin investeren, blijkt uit aanvraag

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) op Wall Street Miljarden fonds gaat mogelijk in bitcoin investeren, blijkt uit aanvraag

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Weer een grote Wall Street-speler gaat mogelijk investeren in bitcoin (BTC)! Guggenheim Partners schrijft in een aanvraag die het onlangs bij de Securities and Exchange Commission (SEC) indiende dat het zijn fonds bloot wil stellen aan bitcoin middels Grayscale’s bitcoin trustfonds.
Guggenheim Partners, een financieel adviesbureau en vermogensbeheerder, werd in 1999 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in New York. Het investeert in veel verschillende activaklassen en doet dit onder andere namens pensioenfondsen en bedrijven. Met ruim $270 miljard aan activa onder beheer is het bedrijf de nieuwste grote institutionele investeerder die overweegt in bitcoin te investeren.
In de aanvraag valt te lezen dat het met een klein deel van zijn Macro Opportunities Fund in Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) wil gaan investeren. Om precies te zijn zou het gaan om een mogelijke toewijzing van 10% van het portfolio:

“Het Macro Opportunities Fund gaat mogelijk indirect beleggen in bitcoin door tot 10% van zijn intrinsieke waarde te beleggen in Grayscale Bitcoin Trust (‘GBTC’), een particulier aangeboden investeringsvehikel dat in bitcoin belegt,”

Het Macro Opportunities Fun heeft meer dan $5 miljard aan activa onder beheer en een investering in bitcoin zou dus een positieve impact kunnen hebben op de bitcoin prijs. De reden waarom het in bitcoin wil investeren via Grayscale heeft waarschijnlijk te maken met het gemak waarmee dit kan. Zo hoeft het bedrijf enkel aandelen in GBTC te kopen, in plaats van daadwerkelijk bitcoins te kopen en deze op te moeten slaan. Dit is dan ook de reden dat ook veel andere investeerders voor Grayscale kiezen.
Grayscale deelde op 27 november nog een update over zijn fondsen. In totaal bezit het $10,8 miljard aan crypto, waarvan $9,05 miljard aan bitcoin!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie