Timo Bult Timo Bult
29/11/2020 10:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/11/2020 10:22

Bitcoin (BTC) op Wall Street: Miljarden fonds gaat mogelijk in bitcoin investeren, blijkt uit aanvraag

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) op Wall Street Miljarden fonds gaat mogelijk in bitcoin investeren, blijkt uit aanvraag

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Weer een grote Wall Street-speler gaat mogelijk investeren in bitcoin (BTC)! Guggenheim Partners schrijft in een aanvraag die het onlangs bij de Securities and Exchange Commission (SEC) indiende dat het zijn fonds bloot wil stellen aan bitcoin middels Grayscale’s bitcoin trustfonds.
Guggenheim Partners, een financieel adviesbureau en vermogensbeheerder, werd in 1999 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in New York. Het investeert in veel verschillende activaklassen en doet dit onder andere namens pensioenfondsen en bedrijven. Met ruim $270 miljard aan activa onder beheer is het bedrijf de nieuwste grote institutionele investeerder die overweegt in bitcoin te investeren.
In de aanvraag valt te lezen dat het met een klein deel van zijn Macro Opportunities Fund in Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) wil gaan investeren. Om precies te zijn zou het gaan om een mogelijke toewijzing van 10% van het portfolio:

“Het Macro Opportunities Fund gaat mogelijk indirect beleggen in bitcoin door tot 10% van zijn intrinsieke waarde te beleggen in Grayscale Bitcoin Trust (‘GBTC’), een particulier aangeboden investeringsvehikel dat in bitcoin belegt,”

Het Macro Opportunities Fun heeft meer dan $5 miljard aan activa onder beheer en een investering in bitcoin zou dus een positieve impact kunnen hebben op de bitcoin prijs. De reden waarom het in bitcoin wil investeren via Grayscale heeft waarschijnlijk te maken met het gemak waarmee dit kan. Zo hoeft het bedrijf enkel aandelen in GBTC te kopen, in plaats van daadwerkelijk bitcoins te kopen en deze op te moeten slaan. Dit is dan ook de reden dat ook veel andere investeerders voor Grayscale kiezen.
Grayscale deelde op 27 november nog een update over zijn fondsen. In totaal bezit het $10,8 miljard aan crypto, waarvan $9,05 miljard aan bitcoin!

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie