Timo Bult Timo Bult
21/09/2020 11:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2020 11:09

Bitcoin (BTC) optiecontracten ter waarde van $1 miljard verlopen deze week, wat gaat dit met de prijs doen?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) optiecontracten ter waarde van $1 miljard verlopen deze week, wat gaat dit met de prijs doen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het kan deze week een spannende week worden voor bitcoin (BTC) investeerders. Er zullen namelijk bitcoin optiecontracten ter waarde van ongeveer een $1 miljard verlopen. Dit heeft in het verleden vaker geleid tot meer volatiliteit.
Deze zomer was de bitcoin koers relatief stabiel met weinig grote prijsschommelingen. Eind juli nam de volatiliteit weer toe nadat de koers van een prijs van $9.500 naar de weerstand bij $12.000 kon stijgen. Maar daar bleek de weerstand te sterk met als gevolg dat de volatiliteit weer afnam.
Deze week verloopt de helft van ongeveer $2 miljard aan bitcoin opties. Dit houdt in dat deze contracten moeten worden afgewikkeld of verhandeld voor de verloopdatum. Het verlopen van dergelijke aantallen optiecontracten heeft in het verleden vaker voor meer volatiliteit gezorgd en dat kan dus ook nu weer het geval zijn.


Volgens de huidige data van Skew verlopen er op 25 september contracten ter waarde van 86.800 bitcoins die bij elkaar een waarde hebben van $940,4 miljoen. Het voormalig Nederlandse derivatenplatform Deribit, wat als gevolg van de nieuwe wetgeving is verhuisd naar Panama, is de marktleider in bitcoin opties. De exchange is goed voor $227 miljoen aan BTC opties terwijl de tweede grootste exchange, CME, slechts $43 miljoen noteert.
De grote vraag is natuurlijk of die volatiliteit ervoor gaat zorgen dat de bitcoin koers gaat stijgen of dalen. Begin september kwam bitcoin onder de support-zone bij $11.150 terecht en sindsdien handelt BTC hier onder. De afgelopen dagen kon bitcoin echter weer terug stijgen en kon het al een aantal keer een belangrijke weerstand testen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement