Home Nieuws Overheid en regulatie Nederlands bitcoin (BTC) derivatenplatform Deribit verhuist naar Panama omtrent nieuwe toezichtregels

Nederlands bitcoin (BTC) derivatenplatform Deribit verhuist naar Panama omtrent nieuwe toezichtregels

- Advertentie -

Het Nederlandse Deribit, een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld voor bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) derivaten, gaat verhuizen naar Panama. Dat kondigt het bedrijf aan middels een persbericht op 9 januari.

Deribit, zal vanaf 10 februari niet langer meer opereren onder Deribit B.V., maar wordt compleet overgezet naar DRB Panama Inc., een dochteronderneming van Deribit. Het platform verhuist volledig naar Panama in Midden-Amerika.

Deribit meldt dat het gaat verhuizen vanwege de aankomende invoering van nieuwe toezichtregels op crypto-gerelateerde bedrijven in Nederland. De nieuwe regels zijn een strenge vorm van de vijfde Europese anti-money laundering (AMLD5) richtlijnen.

Echter gaat het toezicht in Nederland nog een stapje verder dan Europa voorschrijft en gaat ons landje een zogenaamd “verkapt vergunningstelsel” invoeren waardoor cryptobedrijven verplicht worden zich te registeren bij De Nederlandsche Bank (DNB) en zelf voor (hoge) toezichtkosten moeten betalen.

Als Deribit onder deze nieuwe regelgeving valt, zou dit betekenen dat we van onze huidige en toekomstige klanten een uitgebreide hoeveelheid informatie moeten eisen.

Wij zijn van mening dat cryptomarkten voor de meesten vrij beschikbaar moeten zijn, en dat de nieuwe regelgeving voor de meeste handelaren te hoge hindernissen zou opwerpen, zowel regelgevend als qua kosten.

Aldus Deribit dat verder meldt dat het team achter de exchange hetzelfde zal blijven met John Jansen als de CEO. Toch meldt Deribit dat het ook zijn Know Your Customer (KYC) voorwaarden gaat aanpassen op 10 februari.

De nieuwe Nederlandse toezichtregels zouden eigenlijk van kracht gaan op 10 januari, maar zoals gisteren op Crypto Insiders al was te lezen, is dat uitgesteld. Er is nog geen nieuw datum vastgesteld.

Simon Lelieveldt, financieel adviseur en voormalig analist bij DNB, noemde vorige maand de invoering van de nieuwe toezichtregels een “democratisch dieptepunt.” Meerdere Nederlandse bedrijven, als Simplecoin, Chopcoin, Coingarden en Bottlepay, hebben al aangegeven ermee te stoppen vanwege de nieuwe wetgeving.

De koers van bitcoin dipte op 2 januari even kort onder de $7.000, maar de bears verloren de strijd in deze zone. Toch was de dip positief in meerdere opzichten. Waarom? Lees het in de nieuwe wekelijkse analyse van Crypto Insider David!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...