Kevin Schijven Kevin Schijven
14/01/2020 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/01/2020 18:05

Bitcoin (BTC) opties zijn live op CME en ze doen het gelijk beter dan op Bakkt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) opties zijn live op CME en ze doen het gelijk beter dan op Bakkt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Handel in bitcoin (BTC) optiecontracten is nu live op de Chicago Mercantile Exchange (CME). CME heeft inmiddels de benodigde goedkeuring ontvangen van de toezichthouder en opende de handel in BTC-opties op 13 januari.
Volgens data van Skewmarkets doen de bitcoin-opties van CME het meteen beter dan die van rivaal Bakkt van de Intercontinental Exchange (ICE), die vorige maand nog zijn BTC-opties lanceerde op het handelsplatform.


Uit een voorlopige eerste schatting blijkt dat op de eerste dag 55 optiecontracten op CME zijn verhandeld, ter waarde van 275 bitcoins, oftewel $2,3 miljoen. In vergelijking is er op Bakkt, sinds de lancering op 9 december, ongeveer $1,2 miljoen verhandeld met optiecontracten.
Men moet rekening houden dat het nog vroeg is en dat dergelijke institutionele producten vaak even nodig hebben om momentum op te bouwen. Skewmarkets meldt tevens op 14 januari dat de open interest (IO) op bitcoin-futurescontracten in de markt geleidelijk aan het stijgen is naar $3 miljard:


CME is een van de eerste grote platform in de Verenigde Staten die gereguleerde bitcoin producten aanbiedt sinds december 2017. Rond die tijd schoot de koers van bitcoin naar zijn all-time high (ATH) van $20.000 en crashte weer kort daarna.
JPMorgan Chase, de grootste bank in de Verenigde Staten, meldde onlangs dat er enorm veel interesse is in de bitcoin-optiecontracten van CME aangezien er een piek te zien was in de handel van de BTC-futures op CME in aanleiding tot de lancering van de opties.
Het Nederlandse Deribit, een van de grootste platformen ter wereld voor bitcoin (en ethereum) opties en futures, kondigde vorige week aan dat het platform gaat verhuizen naar Panama vanwege de aankomende strenge toezichtregels op cryptocurrency bedrijven in Nederland.
David heeft een nieuwe wekelijkse koersanalyse online staan! Volgens hem zijn nu de bulls aan zet. Mis zijn analyse niet!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie