Timo Bult Timo Bult
18/01/2021 18:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/01/2021 18:16

Bitcoin (BTC) prijs consolidatie zet door, grote volatiliteit aanstaande? Analist houdt deze prijzen in de gaten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) prijs consolidatie zet door, grote volatiliteit aanstaande Analist houdt deze prijzen in de gaten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen 24 uur weinig spectaculairs laten zien. Het is de bulls vooralsnog niet gelukt om de overhand te krijgen terwijl de BTC prijs verder consolideert. Ditzelfde beeld is te zien bij de altcoins. Die laten op dit moment een wisselvallig beeld zien zonder grote stijgingen of dalingen.

Bitcoin (BTC) volatiliteit aanstaande?

Het verhaal omtrent de bitcoin koers is eigenlijk al een aantal dagen hetzelfde. Nadat bitcoin zijn all-time high (ATH) boven $40.000 neerzette wisten de bulls het niet voorelkaar te krijgen de koers verder omhoog te drukken. In plaats daarvan koelt de koers af met lagere highs maar hogere lows.
Dergelijke bewegingen zijn een logisch gevolg na de snelle stijging die BTC de afgelopen periode heeft laten zien. Met de markt in evenwicht, waarbij noch de bears, noch de bulls de overhand hebben, is extra volatiliteit in de nabije toekomst aannemelijk, zo stelt ook de bekende crypto-analist Josh Rager op Twitter:

“Blijft boven de 21 EMA handelen, los van de eendaagse fake-out, blijft de prijs het sinds oktober boven dit niveau houden.

Bitcoin samendrukken momenteel en ik verwacht aanstaande volatiliteit

Zal kijken naar een doorbraak van het $39k-niveau voor meer opwaartse en $34k-niveau voor een neerwaartse uitrbraak.”

https://twitter.com/Josh_Rager/status/1351196951644151811
Ook Crypto Insider Michiel bereidt zich voor op alle mogelijke scenario’s. Bekijk zijn vanochtend verschenen koersvideo en kom te weten wat hij van de huidige situatie vindt!
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $35.859 op cryptocurrency exchange Coinbase. De koers is in de loop van het afgelopen etmaal door de 4-uurs 50-Moving Average (MA) gebroken, maar is er vervolgens weer doorheen gezakt. Op dit moment bevindt de koers zich op een opwaartse trendlijn voor de korte termijn.

 Altcoins tevens in evenwicht

Wanneer we naar de cryptomarkt in zijn geheel kijken dan is het verschil van de totale marktkapitalisatie ten opzichte van 24 uur geleden tekenend. Die is namelijk met slechts 0,1% gedaald. Hier en daar staan wat altcoins in de plus, maar dalen er ook een aantal.
Ethereum (ETH) daalt 1,8% en is $1.221,60 waard. Polkadot (DOT) zakt 1,1% in waarde en is $16,92 waard. De altcoin behoudt daarmee wel zijn positie boven ripple (XRP). De grootste stijger van de top 10 is op dit moment litecoin (LTC). De nummer 7 steeg 2,8% en is $148,40 waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie