Kevin Schijven Kevin Schijven
05/04/2021 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2021 16:04

Bitcoin (BTC) prijs “gemakkelijk” naar $500.000, zegt Ark Invest

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) prijs gemakkelijk naar $500.000, zegt Ark Invest

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Analisten van Ark Invest, een investeringsbedrijf met maar liefst $53 miljard onder beheer, beweren dat de marktkapitalisatie van bitcoin (BTC) “gemakkelijk” die van goud zal overstijgen.

Momenteel ligt de marktkapitalisatie van bitcoin rond $1 biljoen en die van goud rond $10 biljoen. Volgens de analisten betekent dit dat de bitcoin koers in de komende jaren zal vertienvoudigen naar ongeveer een half miljoen dollar per bitcoin:

“Als je naar goud kijkt met een marktkapitalisatie van $10 biljoen, dan is bitcoin ongeveer 10 procent daarvan. En als we geloven dat bitcoin een 100 keer betere versie is dan dat, dan is het redelijk veilig om te stellen dat er een grote kans is dat bitcoin veel van de goudmarkt en meer zal veroveren.”

Aldus Yassine Elmandrja, een van deze analisten aan The Times op 5 april.  Ze meldt dat bitcoin langzamerhand uit zal groeien tot een “mainstream financial tool.” Eerder dit jaar zei Janet Yellen, de nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, dat bitcoin “inefficient en onstabiel” is, en “vooral gebruikt wordt in illegale activiteiten.” Elmandrja reageert kritisch op deze uitspraken:

“Ik denk echt dat het gewoon verouderde argumenten zijn als een teken van hun volledige gebrek aan educatie, wat weer een teken is van hun gebrek aan interesse om hierover te leren.”

Ark Invest beheert de grootste exchange-traded fund (ETF) ter wereld. Cathie Wood, oprichter, CEO en CIO van Ark, werd eind vorig jaar door Bloomberg “best stock picker of 2020” benoemd. Het bedrijf haalde onlangs $200.000 op met de verkoop van Ark merchandise in de strijd tegen Covid-19:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie