Timo Bult Timo Bult
27/12/2020 10:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/12/2020 10:29

Bitcoin (BTC) prijs maakt opnieuw enorme sprong, altcoins leveren in

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) prijs maakt opnieuw enorme sprong, altcoins leveren in

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers heeft een sprint van jewelste gemaakt nadat het twee dagen geleden de $24.000 wist te breken. Met de stijging bereikt Bitcoin een aantal mooie mijlpalen en natuurlijk een nieuwe all-time high (ATH)!

Bitcoin (BTC) zet stijging door en wint terrein

Wie naar de dagelijkse grafiek kijkt ziet voor de afgelopen drie dagen drie lange groene candles. De koers is 25 december boven de $24.000 uitgebroken en dit bleek een voorbode te zijn geweest voor weer een enorme prijsstijging, zoals we die wel vaker hebben meegemaakt in de afgelopen periode.
De afgelopen 24 uur steeg bitcoin op een aardig volume tot een nieuwe ATH van $27.922 op cryptocurrency exchange Coinbase. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $27.742.
Met de huidige prijs is bitcoin nu ook meer dan een half biljoen dollar waard. En dan te bedenken dat de alle cryptocurrencies inclusief bitcoin een maand geleden nog een half biljoen dollar waard waren!
Bitcoin stijgt eigenlijk als enige van de top 10 zo hard en dus kan BTC weer terrein winnen ten opzichte van de altcoins. Op dit moment is de bitcoin dominantie, wat het aandeel van bitcoins marktkapitalisatie in het totaal aangeeft, 71,7%. De laatste keer dat deze zo hoog stond was in september 2019.

Altcoins tonen wisselvallig beeld

De stijging van bitcoin valt extra op wanneer we naar de rest van de top 10 kijken. Zo staat ethereum (ETH) 3,2% in het groen waar BTC een stijging van bijna 12% noteert. Ethereum is op dit moment $645 waard.
Ripple (XRP) zakt opnieuw terug en duikt onder de $0,30. Gisteren was er opnieuw negatief nieuws te lezen over XRP. Coinbase overweegt namelijk zijn opties in het licht van de recente Securities and Exchange (SEC) aanklacht tegen Ripple. Een mogelijke delisting volgt, iets wat enkele exchanges al hebben gedaan.
Ten slotte zien we dat de waarde van de cryptomarkt de afgelopen 24 uur met een mooie 8,8% is gestegen. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $727,7 miljard waard!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie