Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Bitcoin (BTC) prijsindicator wordt bullish: ‘difficulty ribbon’ staat voor het eerst sinds maart in het groen

De zogenaamde Bitcoin (BTC) “Difficulty Ribbon Compression” is uitgebroken en staat weer voor het eerst in de “groene koop zone” sinds de uitbraak van het coronavirus in maart. Dat meldt blockchain onderzoeksbureau Glassnode op 28 september.

- Advertentie -

Deze meetmethode is gebaseerd op de Difficulty Ribbon van de populaire analist Willy Woo. Deze statistiek gebruikt de simple moving average (eenvoudig voortschrijdend gemiddelde) van de mining difficulty, oftewel moeilijkheidsgraad van bitcoin-mining.

Bitcoin-miners verkopen regelmatig hun BTC op de markt om hun kosten te dekken en dat veroorzaakt verkoopdruk op de markt. Als mining te duur wordt, bijvoorbeeld doordat de mining difficulty omhooggaat of een halving van bitcoin plaatsvindt, dan capituleren miners. Hierdoor gaat de hash rate (rekenkracht) van het netwerk weer omlaag gaat en vervolgens ook de difficulty.

Wanner de ribbon samenperst, of negatief omdraait, zijn de beste momenten om bitcoin te kopen.

Aldus Woo in het oorspronkelijke bericht over de statistiek. De compression versie van Glassnode voegt hier standaard deviaties aan toe voor een accurater beeld. Glassnode zegt het volgende erover:

Historisch gezien worden deze periodes gekenmerkt door een positief momentum dat aanduidt dat de bitcoin prijs aanzienlijk zal stijgen.

Willy Woo zelf reageerde ook op het bericht en noemde de meetmethode een van zijn “betrouwbare persoonlijke favorieten:”

Onlangs bleek dat de hash rate van bitcoin alleen maar blijft stijgen, ondanks dat ook de difficulty rate recent een grote sprong omhoog maakte.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.860,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.872,50 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.876,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.944,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.054,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.054,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.860,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.872,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.876,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€10.944,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...