Timo Bult Timo Bult
10/04/2021 15:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/04/2021 15:26

Bitcoin (BTC) prijsverwachting: In Q2 naar $209.000, stelt crypto exchange Kraken op basis van deze data

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) prijsverwachting In Q2 naar $209.000, stelt crypto exchange Kraken op basis van deze data

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) kan op basis van resultaten uit het verleden in het tweede kwartaal van 2021 met 39,5% stijgen. Dit zou betekenen dat de koers dit kwartaal af zou sluiten met een prijs van $82.000 per BTC. Dat schrijft crypto exchange Kraken in een rapport waarin het ingaat op de vooruitzichten voor zowel bitcoin als ethereum (ETH).

Kraken schrijft dat bitcoin normaal gesproken in maart daalt. Maart is volgens de exchange zelfs de op twee na slechtste maand voor de cryptocurrency wanneer we kijken naar het verleden. Gemiddeld kan men in maart een stijging van 8% of daling van 6% verwachten. Toch wist de cryptocurrency alsnog met 30% te stijgen en de maand af te sluiten met een prijs van $58.786.

Kijkend naar het tweede kwartaal, waar we nu inzitten, stelt Kraken dat bitcoin de afgelopen jaren in het tweede kwartaal gemiddeld met 256% in waarde is gestegen. Alleen in 2018 daalde BTC in het tweede kwartaal. Op basis van het gemiddelde van 256% zou bitcoin tegen 1 juli $209.000 waard kunnen zijn. Een meer gematigde schatting komt uit op een stijging van 39,5%, waarmee bitcoin op $82.000 uit zou komen.

Ethereum stijgt over het algemeen ook in het tweede kwartaal. Kraken schat voor ETH een stijging van 141% waarmee de prijs uitkomt op $4.643, en een meer gematigde schatting komt uit op +71% naar $3.281. Uiteraard zijn in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst!

Kraken geeft daarnaast ook de prijszones waarin de koersen van de twee cryptocurrencies grote weerstand tegen kunnen gaan komen. Deze weerstandsniveaus zijn gebaseerd op logaritmische regressielijnen op basis van historische prijsactie. Kraken stelt dat voor ethereum de volgende grote weerstand bij $2.700 komt te liggen met bij $1.462 de belangrijkste support.

De belangrijkste support ligt volgens Kraken bij de 20-weken Moving Average (MA) en 21-weken simple MA. In bullmarkten in het verleden testte BTC deze lijnen meerdere keren. In de huidige cyclus is dit nog niet gebeurd. Dit zou kunnen betekenen dat een correctie van 36% tot 17% nog altijd mogelijk is.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie