Timo Bult Timo Bult
11/03/2021 17:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/03/2021 17:26

Bitcoin (BTC) probeert het nog eens – THETA Fuel (TFUEL) stijgt +85%! Wat zat erachter?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) probeert het nog eens - THETA Fuel (TFUEL) stijgt +85%! Wat zat erachter

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Precies 24 uur geleden leek bitcoin (BTC) goed op weg te zijn om richting de huidige all-time high (ATH) te stijgen. Die stijging werd echter vlak onder dit prijsniveau afgestopt. Vandaag werd uiteindelijk steun gevonden en kon bitcoin opnieuw stijgen. Gaan we dit keer wel de $60.000 aantikken?

Bitcoin (BTC) vindt steun bij $54.500

Bitcoin zette eind februari de stijging in waarmee de koers weer boven de $50.000 kon stijgen. Gisteravond kwam de BTC prijs zelfs op slechts 2% van de huidige recordprijs te liggen. Een aanval op die ATH leek er dus in te zitten. Maar helaas was dat gisteren nog niet het geval. De koers zakte namelijk terug nadat het een lokale high van $57.400 neerzette.

Sinds gisteravond zakte bitcoin hierdoor weer wat in waarde om in de ochtend bij $54.500 steun te vinden. Naast het feit dat bitcoin hier in het verleden vaker weerstand en support vond, bevindt zich op dit prijsniveau ook de middellijn van de Bollinger Bands op de 4-uurs grafiek. Na steun te hebben gevonden lijken de bulls nu nog een poging te wagen om de ATH te bereiken.

Hierbij is het van belang dat de koers dit keer wel doorzet. Zo begint het handelsvolume weer iets af te nemen. Mocht de koers opnieuw niet door de gister behaalde high weten te breken dan zou daarnaast op de 4-uurs grafiek een bearish divergence gevormd kunnen worden.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $56.686 op cryptocurrency exchange Coinbase. Op dit moment is het dus belangrijk om de weerstand bij $57.500 in de gaten te houden. Hierboven komt de ATH bij $58.367 in zicht. Mee kletsen over de koers? Word dan lid van onze gratis Telegram-groep!

THETA tokens doen het bijzonder goed

Bij de altcoins zien we dat zowel THETA Fuel (TFUEL) en THETA (THETA) het goed doen! TFUEL is zelfs de grootste stijger van de hele markt. De nummer 48 staat over de afgelopen 24 uur maar liefst 85% in de plus. THETA steeg 30% in waarde. THETA is het governance token en TFUEL is het utility token van het THETA ecosysteem. Beide altcoins lijken te profiteren van de hard fork die gisteren plaatsvond. Daarnaast staat ook nog de lancering van het mainnet op het menu!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie