Timo Bult Timo Bult
05/12/2019 07:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2019 07:48

Bitcoin (BTC) 'pump-en-dump' zorgt voor stijging van $550 in enkele minuten tijd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) pump-en-dump zorgt voor stijging van $550 in enkele minuten tijd

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na twee enorme transacties met de stablecoin tether (USDT) gisteren, is de bitcoin-prijs binnen een uur enorm in waarde gestegen om een aantal uren daarna net zo hard weer te dalen. Het lijkt hier om een klassieke ‘pump-en-dump’ te gaan. Desalniettemin wist bitcoin in de afgelopen 24 uur in waarde te stijgen, en ook de meeste altcoins binnen de top 10 tonen groene cijfers.
Zo staat ethereum (ETH) 0,6% in de plus volgen CoinMarketCap, waarmee de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie nu $146,3 waard is. Ripple’s XRP (XRP) is de afgelopen 24 uur met 0,8% gestegen en staat nu op $0,2150. De grootste stijger is Binance coin (BNB). De nummer 8 altcoin staat 1,8% in de plus en is nu $15,35 waard.
Naast de pump die ervoor zorgde dat de marktkapitalisatie even met bijna $10 miljard steeg, is de totale cryptomarkt de afgelopen 24 uur met iets meer dan $2 miljard gestegen naar $197,5 miljard. De bitcoin dominantie neemt met 0,4% toe en staat nu op 67%.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

Vlak na de twee transacties met tether (USDT) richting cryptocurrency-exchange Okex begon BTC aan een grote stijging. Binnen een uur tijd steeg bitcoin $550 in waarde en piekte de koers op $7.775. Enkele uren erna zakte de koers net zo hard weer naar beneden om bij $7.150 support te vinden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.291 op cryptocurrency-exchange Coinbase.
Uiteraard grepen bitcoin-critici het moment aan om hun kritiek te uiten. Zo schreef de bekende bitcoin-tegenstand Peter Schiff in een tweet:

Bitcoin-pump en dumpers verliezen hun mojo. Ze wisten de prijs in één minuut met $550 op te pompen, een piek van 7,5%. Maar de dump keerde de hele pomp terug met een daling van 8% in slechts 7,5 uur. Als #Bitcoin-pumpers niet langer nieuwe kopers kunnen aantrekken, is game over.


Toch wist bitcoin na de pump-en-dump weer iets te stijgen. Zo testte het de weerstand bij $7.400 een aantal uren geleden. Dit blijft voor nu de belangrijkste weerstand. Bij $7.150 kan bij een mogelijke daling support gevonden worden. De belangrijkste support ligt echter bij $7.000.
Was dit de dip voor bitcoin (BTC)? Technisch analist David van Ineveld heeft zojuist weer een nieuwe wekelijkse analyse online staan!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie