Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Whale Alert meldt 2 transacties van samen $84 miljoen, bitcoin (BTC) prijs stijgt

De bitcoin (BTC) koers heeft een behoorlijke pump doorgemaakt, vlak nadat het Twitterkanaal Whale Alert twee enorme transacties meldde. In totaal werd er voor zo’n $84 miljoen aan tether (USDT) naar cryptocurrency-exchange OKEx verstuurd. Dit meldt Whale Alert in een vandaag verschenen tweet.

Vandaag om ongeveer half 1 werden twee transacties vanuit een aantal TRON-wallets gedaan. De eerste transactie had een waarde van $70 miljoen en de tweede van $14 miljoen. Opvallend was de pump, een snelle stijging van de koers, die niet veel later plaatsvond.

- Advertentie -

Die koersstijging bracht bitcoin binnen een uur naar een high van $7.775 nadat het de voorgaande uren nog vlak boven de $7.200 handelde. Of het hier om marktmanipulatie gaat is niet bewezen, maar opvallend is het wel. Uiteraard kan zo’n grote transactie met USDT ook veroorzaken dat traders een pump verwachten, wat vervolgens een pump op zichzelf kan veroorzaken. Daarnaast kan het ook gewoon een trader met diepe zakken zijn die in bitcoin investeerde.

Tether en de exchange Bitfinex, dat onder hetzelfde moederbedrijf als Tether valt, werden in oktober echter aangeklaagd voor marktmanipulatie. Het advocatenkantoor Roche Freedman diende de aanklacht in en stelde daarin dat de schade bij beleggers maar liefst $1,4 biljoen zou bedragen.

De mist van marktmanipulatie hangt al langere tijd rondom Tether. Vorig jaar november ontkende de Chief Compliance Officer van Tether, Lenardo Real, alle verwijten omtrent marktmanipulatie.

Was dit de dip voor bitcoin (BTC)? Technisch analist David van Ineveld heeft zojuist weer een nieuwe wekelijkse analyse online staan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.181,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.153,40 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.202,60 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.212,30 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.225,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.153,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.181,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.202,60 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.212,30 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.225,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...