Timo Bult Timo Bult
04/12/2019 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/12/2019 18:30

Whale Alert meldt 2 transacties van samen $84 miljoen, bitcoin (BTC) prijs stijgt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Whale Alert meldt 2 transacties van samen $84 miljoen, bitcoin (BTC) prijs stijgt

Foto: Paul S. Wolf/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers heeft een behoorlijke pump doorgemaakt, vlak nadat het Twitterkanaal Whale Alert twee enorme transacties meldde. In totaal werd er voor zo’n $84 miljoen aan tether (USDT) naar cryptocurrency-exchange OKEx verstuurd. Dit meldt Whale Alert in een vandaag verschenen tweet.
Vandaag om ongeveer half 1 werden twee transacties vanuit een aantal TRON-wallets gedaan. De eerste transactie had een waarde van $70 miljoen en de tweede van $14 miljoen. Opvallend was de pump, een snelle stijging van de koers, die niet veel later plaatsvond.


Die koersstijging bracht bitcoin binnen een uur naar een high van $7.775 nadat het de voorgaande uren nog vlak boven de $7.200 handelde. Of het hier om marktmanipulatie gaat is niet bewezen, maar opvallend is het wel. Uiteraard kan zo’n grote transactie met USDT ook veroorzaken dat traders een pump verwachten, wat vervolgens een pump op zichzelf kan veroorzaken. Daarnaast kan het ook gewoon een trader met diepe zakken zijn die in bitcoin investeerde.
Tether en de exchange Bitfinex, dat onder hetzelfde moederbedrijf als Tether valt, werden in oktober echter aangeklaagd voor marktmanipulatie. Het advocatenkantoor Roche Freedman diende de aanklacht in en stelde daarin dat de schade bij beleggers maar liefst $1,4 biljoen zou bedragen.
De mist van marktmanipulatie hangt al langere tijd rondom Tether. Vorig jaar november ontkende de Chief Compliance Officer van Tether, Lenardo Real, alle verwijten omtrent marktmanipulatie.
Was dit de dip voor bitcoin (BTC)? Technisch analist David van Ineveld heeft zojuist weer een nieuwe wekelijkse analyse online staan!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie