Kevin Schijven Kevin Schijven
09/10/2019 06:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/10/2019 06:00

Bitfinex en Tether aangeklaagd voor marktmanipulatie, schade zou meer dan $1,4 biljoen bedragen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitfinex en Tether aangeklaagd voor marktmanipulatie, schade zou meer dan $1.4 biljoen bedragen

Foto: tocak/Shutterstock

Roche Freedman, een advocatenkantoor uit New York, klaagt cryptocurrency-exchange Bitfinex, moederbedrijf iFinex en stablecoin Tether aan voor marktmanipulatie.

Vandaag heeft Roche Freedman LP een class action-rechtszaak aangespannen namens degenen die cryptocurrency bezitten tegen Tether en Bitfinex (en anderen) voor het manipuleren van de cryptocurrency-markt om de grootste bubbel in de geschiedenis te creëren.

Aldus Kyle Roche, medeoprichter van het advocatenkantoor. In de aanklacht worden de cryptocurrency bedrijven beschuldigd van het frauderen van investeerders, het verbergen van illegale opbrengsten en het manipuleren van de cryptocurrency-markt.

Deels fraude, deels pompen-en-dumpen en deels witwassen, het plan werd voornamelijk tot stand gebracht via twee ondernemingen – Bitfinex en Tether – die hun bedrijfsidentiteit en klantenfondsen vermengden en hun uitgebreide samenwerking verborgen hielden op een manier die hen in staat stelde om de cryptocurrency-markt met ongekende effectiviteit te manipuleren.

Aldus de aanklacht. Tevens wordt beweerd dat het verhaal dat de stablecoin Tether (USDT) voor 100% gedekt zou zijn met een gelijke hoeveelheid aan Amerikaanse dollars een leugen is:

Omdat de markt de leugen geloofde dat één USDT gelijk was aan één Amerikaanse dollar, hadden Bitfinex en Tether de macht om de markt op een ongekende schaal te manipuleren en te profiteren van boom-en-bust cycli die ze creëerden.

In de aanklacht wordt zelfs beweerd dat Tether en Bitfinex meer dan $1,4 biljoen schade aan de cryptocurrency-markt zouden hebben aangericht via de marktmanipulatie:

Een berekening van de schadevergoeding is in dit stadium voorbarig, maar er bestaat geen twijfel over dat de omvang van de schade die de verdachten hebben aangericht ongekend is. Hun aansprakelijkheid ten opzichte van de vermeende klasse overtreft waarschijnlijk $1,4 biljoen Amerikaanse dollars.

Tether en Bitfinex zagen de aanklacht al aankomen. Beide bedrijven hadden afgelopen weekend persberichten gepubliceerd dat ze zich bewust waren van een uitgelekt onderzoek waarin ze van de bovenstaande handelingen worden beschuldigd. Ze stellen dat de bevindingen ongegrond zijn en dat ze bereid zijn om de aanklacht aan te vechten.
Roche Freedman is het advocatenkantoor dat kort geleden de rechtszaak won tegen Craig “Faketoshi” Wright waardoor hij de helft van zijn bitcoins (BTC) aan de nalatenschap van Kleiman moet afstaan.
Beide bedrijven zijn al in een rechtszaak verwikkeld met de New York State Attorney General Office (NYAG). In april kwam naar buiten dat Bitfinex meer dan $850 miljoen gehaald zou hebben uit de reserves van Tether om hun verliezen te dekken.
Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Advertentie