Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) raakt weerstand $10.500 en zakt een uur later plotseling $300

Bitcoin (BTC) raakt weerstand $10.500 en zakt een uur later plotseling $300

Bitcoin (BTC) daalde vandaag bijna 2% in een uur, omdat markten geconfronteerd werden met rejection na het bereiken van het niveau van $10.500.

Data laat zien dat BTC/USD donderdag plotseling met meer dan $300 daalde, met een dieptepunt van $10.100. De volatiliteit was opvallend omdat bitcoin voor de tweede keer in dezelfde week geen weerstand van $10.500 kon kraken. Later in de middag wist bitcoin weer te herstellen boven de $10.200.

- Advertentie -

De verliezen van donderdag vielen samen met het nieuws dat het ministerie van financiën van de Verenigde Staten (United States Treasury) bezig is met nieuwe regulaties voor cryptocurrencies door te voeren.

Woensdag sprak de minister van Financiën, Steven Mnuchin, met wetgevers in Washington en zei dat de mysterieuze maatregelen erop gericht zouden zijn ervoor te zorgen dat cryptocurrencies niet worden gebruikt zoals de oude geheime Zwitserse bankrekeningen”. “We staan op het punt om enkele belangrijke nieuwe vereisten uit te rollen” vatte hij samen.

Eerdere opmerkingen van zowel Mnuchin als de Amerikaanse president Donald Trump vorig jaar zagen een vertraagde reactie in de bitcoin-markten, waarbij de markt uiteindelijk het bullish sentiment verloor die in april begon en waar BTC op de $13.800 werd afgewezen.

De prestaties op korte termijn blijven echter sterk – de koers van bitcoin is met 6,1% gestegen in een week, terwijl maandelijkse winsten boven de 20% blijven. Bewegingen van enkele honderden dollars op tijdschema’s per uur zijn dan ook niet ongewoon, en gebeurde in 2019 regelmatig.


Abonneer je op ons YouTube-kanaal en bekijk als eerste onze gratis video’s!
abonneren_youtube

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitrush
Reviewed
€-1,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.189,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.251,93 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.254,16 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.263,81 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.