Kevin Schijven Kevin Schijven
13/02/2020 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2020 10:45

Amerikaanse minister van Financiën kondigt “belangrijke nieuwe vereisten” voor cryptocurrencies aan

De Amerikaanse Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) gaat binnenkort “belangrijke nieuwe vereisten” omtrent cryptocurrencies als bitcoin (BTC) invoeren. Dat meldt de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin op 12 februari.
Op woensdag hield het Amerikaanse Senaat een hoorzitting over het budget voor 2021. Senator Maggie Hassan stelde de volgende vraag aan Mnuchin tijdens de hoorzitting:

Hoe zal het voorgestelde budget van de staatskas toenemen bij het monitoren van verdachte cryptocurrency-transacties en het vervolgen van terroristen en andere criminele organisaties die illegale activiteiten financieren met cryptocurrency?

Mnuchin beantwoorde de vraag met het volgende:

We staan op het punt om enkele belangrijke nieuwe vereisten in te voeren bij FinCEN. We willen ervoor zorgen dat technologie vooruit gaat, maar aan de andere kant willen we ervoor zorgen dat cryptocurrencies niet worden gebruikt voor het equivalent van oude Zwitserse geheime bankrekeningen.

Wat Mnuchin precies bedoelt met deze nieuwe vereisten is vooralsnog onduidelijk. Hij gaf geen verdere details vrij. Op een later moment in de hoorzitting meldde hij nog wel de volgende reden ervoor op:

Dan kunnen wetshandhavers zien waar het geld naartoe gaat en zien dat het niet wordt gebruikt voor het witwassen van geld.

In gerelateerd nieuws zei Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve (Fed), de Amerikaanse centrale bank, dat de Fed “hard aan het werk is” met zogeheten central bank digital currencies (CBDC’s). Tevens zei hij dat de aankondiging van Facebooks libra een “wake-up call” was, maar dat de Fed nog niet begonnen is met de ontwikkeling van een zogenaamde digitale dollar.
In ander nieuws kondigde de Andrew Yang, de pro-cryptocurrency kandidaat in de presidentiele verkiezingen, gisteren aan dat hij met zijn campagne gestopt is en uit de race is gestapt.
Onlangs publiceerde De Nederlandsche Bank (DNB) een eerste nieuwsbrief voor aanbieders van cryptodiensten. Binnenkort worden strenge regels toegepast in ons land op cryptobedrijven die voortvloeien uit Europese voorschriften. Cryptobedrijven worden verplicht zich te registeren bij DNB en zelf voor toezicht te betalen. Het is nog onbekend wanneer deze regelgeving van kracht zal gaan.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten
Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin verkoop?
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin dump?
Advertentie