Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
11/02/2020 16:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/02/2020 16:58

De Nederlandsche Bank (DNB) publiceert eerste nieuwsbrief voor aanbieders van cryptodiensten

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin bedrijven krijgen over twee weken nieuwe toezichtregels, aldus DNB

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft vandaag een eerste nieuwsbrief voor aanbieders van cryptodiensten. Met de brief informeert de DNB de sector die onder toezicht van de bank staat over ontwikkelingen met betrekking tot toezicht en wetgeving.
De DNB beschrijft dat er vorig jaar veel aandacht was voor het aankomend integriteitstoezicht op de aanbieders van cryptodiensten. Voor wie er niet van op de hoogte was, dit nieuwe toezicht komt voort uit de Europese anti-witwasrichtlijnen AMLD5 en daar weer de implementatie van in de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).


Omdat de nieuwe manier van toezicht niet alleen nieuw is voor de aanbieders van cryptodiensten maar ook voor de DNB zelf, riep de DNB aanbieders in september 2019 op om zich te melden en over toezicht te praten. Zo’n 150 aanbieders droegen uiteindelijk bij aan een seminar dat door de DNB werd georganiseerd. In december 2019 publiceerde de DNB conceptformulieren voor de verplichte registratie.
De DNB sluit haar eerste nieuwsbrief af met de mededeling dat de precieze datum van de inwerkingtreding van de wetgeving op dit moment niet bekend is en dat de bank een aparte sectie op de website heeft waarop het aanbieders van cryptodiensten op de hoogte zal houden van eventuele voortgang en data die hier bij horen.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie