Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) koersstijging van afgelopen periode was ‘wave 1’ van een bullmarkt, stelt analist

De recente opwaartse beweging van de bitcoin (BTC) koers is impulsief en niet correctief, stelt crypto-trader Alessio Rastani in een onlangs verschenen video op Cointelegraph. Medeoprichter van Wintermute Trading, Yoann Turpin, is het eens met die stelling en hoopt daarnaast nu minder correlatie te zien tussen bitcoin en traditionele activa.

Rastani baseert zijn verwachtingen op de Elliot Wave theorie. Dit is een soort technische analyse waarbij wordt gekeken naar correctieve en impulsieve bewegingen in meerdere waves. Correctieve ‘waves’ zijn koersbewegingen die tegen de trend ingaan en impulsieve waves zijn bewegingen die overeenkomen met de algemene trend van de koers. Rastani laat weten:

… vanuit een Elliott Wave-perspectief is deze rally voor mij niet correctief. Voor mij is het eigenlijk impulsief. We hebben dus al vijf waves in deze rally. De recente opwaartse beweging met vijf waves vertelt me dat we aan het begin staan van een grote – dit is voor mij wave één van een bullmarkt op de langere termijn voor bitcoin.

- Advertentie -

Turpinn zegt daarnaast te hopen dat de correlatie tussen bitcoin en de traditionele markten minder wordt. Hij stelt:

Ik zou graag willen geloven dat de correlatie vanaf hier veel minder wordt en dat bitcoin verder pusht, wat eigenlijk het feit rechtvaardigt dat landen nu steeds meer en meer schulden krijgen en de fiat-valuta minder waard worden, dan zal er in feite meer en meer belangstelling zijn voor alternatieve activa.

Bitcoin maakte de afgelopen dagen een enorme prijsbeweging. Binnen 24 uur tijd steeg BTC meer dan $1.500 in waarde. Bitcoin bereikte uiteindelijk een high van $9.478 op cryptocurrency-exchange Coinbase waarna de koers weer terugzakte tot aan de prijszone bij $8.800.

Een bekende analist die de Elliot Wave theorie toepast is Ross Ulbricht, oprichter van de darkweb marktplaats Silk Road. Hij stelde onlangs dat op basis van deze theorie, bitcoin op de lange termijn naar een waarde van maar liefst $333 miljoen kan stijgen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.100,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.117,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.173,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.184,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.278,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.100,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.117,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.173,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.184,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.278,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...