Kevin Schijven Kevin Schijven
12/11/2020 15:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/11/2020 15:41

'Bitcoin (BTC) staat aan het begin van een nieuwe bull-run waarvan de piek pas eind 2021 zal volgen'

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) staat aan het begin van een nieuwe bull-run waarvan de piek pas eind 2021 zal volgen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens Willy Woo, een populaire cryptocurrency analist, staan we nu aan het begin van een nieuw grote bull-run van bitcoin (BTC). De analist legt op 11 november zijn theorie als volgt uit:


Woo meldt dat de groene cirkels in de bovenstaande grafiek aantonen waar we staan in de macro cyclus, en dat is volgens Woo aan het begin van een nieuw “main bull-run.” De grafiek toont de Relative Strength Index (RSI), oftewel de Relatieve Sterkte Index.
De RSI is een momentum-indicator die wordt gebruikt in technische analyses die de omvang van recente prijsveranderingen meet om overbought of oversold condities in de prijs te evalueren. De twee verticale lijnen waren de momenten dat bitcoin een halving ondervond.
Tijdens deze halving werd de toestroom van nieuwe bitcoins gehalveerd. Hierdoor neemt het aanbod van nieuwe bitcoins geleidelijk af wat voor meer koopdruk kan zorgen als de vraag blijft toenemen. Deze “verschaffen de bullish aanbodschokimpuls,” zegt Woo.


Woo gokt dat bitcoin in december 2021 een nieuwe piek zal bereiken. Hij is niet de eerste analist in de markt die dit voorspelt. Onlangs zei PlanB, een populaire Nederlandse analist, dat bitcoin “zonder twijfel” naar $100.000 of zelfs $288.000 gaat stijgen tegen december 2021. Ook Dan Held van cryptocurrency-exchange Kraken beweerde van de week dat bitcoin naar $100.000 gaat stijgen in 2021.
De koers van bitcoin maakte vanochtend een gekke beweging waarbij de prijs vanaf $15.890 even door de $16.000 brak, en naar een piek van $16.130 steeg, om vervolgens weer terug te zakken naar $15.800. Dat gebeurde allemaal in minder dan een uur tijd.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie