Bitcoin koers kan in 2021 naar $100.000 stijgen, zegt Dan Held van cryptocurrency-exchange Kraken

Bitcoin koers kan in 2021 naar $100.000 stijgen, zegt Dan Held van cryptocurrency-exchange Kraken

De koers van bitcoin (BTC) maakte deze week een ongekende stijging mee die de prijs kort naar $16.000 bracht. Volgens Dan Held van cryptocurrency-exchange Kraken is dit pas het begin en kan de koers naar maar liefst $100.000 stijgen in 2021. Held sprak onlangs met Youtuber Lark Davis over de toekomst van de moeder aller cryptocurrencies:

Held zegt dat hij verwacht dat bitcoin vooralsnog als een afdekking zal dienen tegen inflatie, ook tijdens de presidentschap van Joe Biden. Hij verwacht dat de Biden administratie geld zal blijven printen vanwege de coronapandemie.

Advertentie

De geldprinter zal aanblijven, en de Democraten zullen waarschijnlijk nog sneller printen dan de Republikeinen. Ze zijn allebei aan het printen in een tempo dat we nog nooit in de geschiedenis van de VS hebben gezien. Het zijn krankzinnige bedragen.

Mensen roepen: “Bitcoin voor $100.000? Dat zou een marktkapitalisatie van $2 biljoen zijn!” Ik zeg: we hebben vorige week alleen al zoveel geprint.

Toch voorziet Held wellicht enkele struikelblokken aankomen. Onlangs kwam naar buiten dat men bitcoin via PayPal kan kopen, echter staat PayPal niet toe om de bitcoin van het betaalsysteem af te halen, noch kan men bitcoin die ergens anders gekocht is er opzetten. Dat zet wellicht een gevaarlijk predecent, zegt Held.

Als grote bedrijven besluiten dat ze niets geven om de layer-1 van Bitcoin of om het afwikkelingsmechanisme van Bitcoin. Dan besluiten dat ze het prima vinden om met elkaar af te wikkelen, dan wordt dat behoorlijk beangstigend: “Wat als we gewoon het oude systeem herbouwen waar niemand zich druk maakt om de afwikkelingsgarantie van de Bitcoin layer?”

Held geeft aan dat hij zelf sterk gelooft in het afwikkelsysteem van Bitcoin en er is volgens hem geen reden om daarvan af te stappen.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€14.686,50 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€14.440,00 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.454,60 Kopen
3
3
Bitonic
Reviewed
€14.511,90 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€14.512,00 Kopen
Laatste nieuws