Timo Bult Timo Bult
29/04/2019 08:35 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2019 08:35

Bitcoin (BTC) stabiliseert na nieuws rondom Bitfinex, ripple (XRP) moet gaan bewegen volgens analist

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vlak voor het weekend werden we verrast met het nieuws dat Bitfinex een greep in de reserves van stablecoin tether (USDT) deed om een groot gat in de begroting te kunnen dichten. De markt reageerde sterk en de meeste cryptocurrencies zijn nog niet hersteld van het slechte nieuws.

Andrew Tate gaat 100 miljoen dollar aan bitcoin kopen
Andrew Tate gaat 100 miljoen dollar aan bitcoin kopen

Bitcoin (BTC)

Op het moment van schrijven is bitcoin (BTC) $5.298 waard volgens CoinMarketCap, met een kleine stijging van 0,08% in de afgelopen 24 uur. Wanneer we naar de grafiek kijken dan zien we dat de gemiddelde prijs van bitcoin op basis van de prijzen op alle cryptocurrency exchanges nog nauwelijks lijkt te herstellen. Positief is dat de koers sterk boven de support op $5.250 blijft handelen op dit moment, en in een lichte stijgende trend lijkt te zitten.
Wanneer we echter naar de bitcoin prijs op Bitfinex kijken dan zien we iets anders. Daar handelt bitcoin namelijk alweer op het prijsniveau van voor het nieuws omtrent tether en Bitfinex. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat traders hun altcoins die ze via Bitfinex hebben gekocht, omzetten in bitcoins. Deze kunnen ze daarna wegsluizen bij Bitfinex aangezien traders de situatie nu waarschijnlijk te risicovol vinden.

Advertentie

Litecoin (LTC)

Op het moment van schrijven is litecoin (LTC) $69,89 waard volgens CoinMarketCap, met een daling van 2,6% in de afgelopen 24 uur. Terwijl LTC het over de langere termijn goed deed, met een stijging van $31 naar $96 in ongeveer twee maanden tijd begin dit jaar, lijkt de altcoin nu in een dalende trend terecht te zijn gekomen.
Zo brak het gisteren de support op ongeveer $72, waardoor deze dalende prijsbeweging in een stroomversnelling kwam. De koers kaatste vervolgens van het prijsniveau op $69 af en is weer iets teruggekrabbeld. Een verdere daling van de litecoin prijs is echter niet uitgesloten.

Zeldzame Bitcoin gebeurtenis roept vragen over beveiliging op
Zeldzame Bitcoin gebeurtenis roept vragen over beveiliging op

Ripple (XRP)

Op 24 april zakte ripple (XRP) door de support op $0,3180 waarna de koers flink onderuit ging. Het leek er volgens even op dat het de verliezen consolideerde, echter gooide het tether en Bitfinex nieuws ook voor ripple roet in het eten. Op het moment van schrijven is ripple $0,2979 waard en lijkt de koers enigszins te stabiliseren.
Volgens de analist Peter Brandt is XRP nu echter op een punt aangekomen dat het iets moet gaan doen. Op de wekelijkse grafiek vormt de koers namelijk een dalend driehoekspatroon. De koers zal hier vroeg of laat uit moeten gaan breken.


Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie