Bitcoin (BTC) steeds dichterbij zijn recordprijs maar dipt hard, dit is waarschijnlijk waarom

Bitcoin (BTC) nadert zijn all-time high (ATH) en vanochtend vroeg werd al duidelijk dat de weerstand in dit gebied sterk zal zijn. Binnen een uur tijd zakte bitcoin $1.200 in waarde nadat een groot aantal traders besloten winst te nemen. Het herstel na deze dip was sterk, maar wat was de reden dat bitcoin opeens zo hard in waarde daalde?

Bijna alle bitcoin (BTC) wallets staan in de plus

- Advertentie -

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $18.177 op cryptocurrency exchange Coinbase. Volgens on-chain analysebedrijf Intotheblock stond 99% van de bitcoin wallets gisteren al, toen bitcoin nog $17.000 waard was, in de plus.

“Ongeveer 99% van de adressen die momenteel $BTC bezitten, maken winst.

Er zijn slechts 164,11 duizend adressen die 44,91 duizend BTC hebben gekocht en die nog steeds “out of the money” zijn. We zouden binnenkort een winstgevendheid van 100% kunnen ervaren voor elke Bitcoin-eigenaar”

Het wordt hiermee steeds aannemelijker dat traders een deel van die winst gaan verzilveren. Dat leek vanochtend vroeg al even te gebeuren. Toen bitcoin een nieuwe meerjaarlijkse high neerzette van $18.488 op Coinbase, zakte bitcoin binnen een uur tijd terug tot $17.205.

Maar het herstel na de daling was bijzonder goed. Met de huidige prijs is bitcoin alweer 6,1% in waarde gestegen sinds vanochtend. De bulls lijken dus vooralsnog niet op te geven. Volgens de analist Bitcoin Jack naderen we echter wel de finale:

“Ik denk dat we middenin de finale zitten

Er is nog wat upside mogelijk om vroege shorters te squeezen en meer longs te lokken om te vangen

Daarna de klap”

- Advertentie -

Hierbij moet gezegd worden dat deze geluiden al langere tijd te horen zijn. Fear-of-Missing-Out (FOMO) lijkt in deze run dan ook weer deels een rol te spelen waarmee technische analyse de deur uit kan. Deze FOMO kan stammen uit de berichtgeving over verschillende grote investeerders, fondsen en bedrijven die recentelijk besloten om bitcoin in te stappen.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.049,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.763,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.797,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.858,90 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.860,70 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) prijs zakt $1.000 in waarde maar vindt support, deze...

0
De afgelopen 24 uur is bitcoin (BTC) een aantal procenten teruggezakt maar na support te hebben gevonden lijkt de koers nu weer wat te kunnen stijgen....
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...