Rico Engelbarts
24/04/2020 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2020 14:45

Bitcoin (BTC) steeds populairder in Argentinië te midden van crisis

De Argentijnse economie staat behoorlijk onder druk. Volgens een berichtgeving is het de  overheid van Argentinië niet gelukt afgelopen woensdag een afbetaling van $503 miljoen te voldoen. Het is al de negende keer dat het Argentinië niet gelukt is om aan een betaling te voldoen. Guzmán gaf daarbij aan dat het waarschijnlijk ook niet gaat lukken de schuld af te betalen in de aankomende dagen. 
Bitcoin (BTC) stijgt daarentegen in populariteit onder de Argentijnse bevolking. Volgens een rapport van Arcane Research is de bevolking massaal in bitcoin (BTC) gestapt.


In de grafiek wordt weergegeven dat het aantal stortingen met 1028% gestegen is sinds januari 2018. Het volume in bitcoin is daarbij met 407% gestegen, het volume in dollars is met 138% gestegen. De forse stijging toont niet alleen een hoog volume aan maar ook een groeiende interesse in alternatieve digitale betaalmiddelen zoals bitcoin.
Om de koopkracht van de lokale valuta te versterken koos de centrale Argentijnse bank er in 2019 voor om de aankoop van dollars in de ban te doen. Dit liep echter niet volgens plan toen inwoners van het land massaal bitcoin insloegen. Naar aanleiding hiervan besloot de centrale Argentijnse bank de aankoop van bitcoin met credit card te verbieden. Door deze forse maatregelen is de populariteit van bitcoin niet overgeslagen op andere landen in het continent. 

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie