Timo Bult Timo Bult
20/11/2020 15:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/11/2020 15:44

Bitcoin (BTC) steeds populairder onder online pokerspelers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) steeds populairder onder online pokerspelers

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De stijgende bitcoin (BTC) prijs zorgt ervoor dat de vraag naar de cryptocurrency vanuit allerlei hoeken aan het toenemen is. Ook online pokerspelers willen steeds vaker hun prijsgeld in bitcoin uitgekeerd krijgen of hun pokerfiches met bitcoin kopen, zo blijkt uit een recent verslag van Bloomberg.
In het verslag wordt de CEO van Winning Poker Network, Phil Nagy, gevraagd naar de ontwikkelingen omtrent bitcoin binnen zijn netwerk van online pokerwebsites. Uit zijn uitspraken blijkt dat op dit moment bijna alle pokerspelers hun prijzen in BTC willen ontvangen:

“Op dit moment komt 90-95% van onze uitbetalingen van mensen die om Bitcoin vragen omdat het stijgt  […] We moeten constant op pad gaan om Bitcoin te kopen – veel. Veel meer dan ooit tevoren.”

Mensen betalen ook steeds vaker met bitcoin voor het platform. Nagy stelt dat maar liefst 60% van alle transacties binnen zijn netwerken met bitcoin worden voldaan, wat neerkomt op $100 miljoen aan bitcoin per maand.
Het bedrijf zit zelf echter met een dilemma, het wil namelijk zelf geen bitcoin bewaren. Toch besluiten veel spelers massaal met bitcoin te betalen voor hun pokerfiches zodra de koers dipt. Dit is namelijk voor hen een snelle manier om de BTC om te zetten in fiat. Nagy is daar niet heel erg blij mee. Zijn bedrijf zit hierdoor vaak ongewild met de bitcoin opgescheept.
De afgelopen tijd zal dit waarschijnlijk niet het geval zijn geweest. De bitcoin koers heeft namelijk enorme stappen gezet en nadert nu zelfs zijn recordprijs. Lees hier de bitcoin koers analyse van Michiel over de huidige stand van zaken!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie