Timo Bult Timo Bult
14/05/2020 06:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/05/2020 06:52

Bitcoin (BTC) stijgt $600 in waarde na uitbraak belangrijke MA's, ethereum (ETH) stijgt mee

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin_(BTC)_stijgt_$600_in_waarde_na_uitbraak_belangrijke_MA's,_ethereum_(ETH)_stijgt_mee

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers handelde de afgelopen periode in een stijgend driehoekspatroon en gisteren aan het begin van de middag brak bitcoin hier uiteindelijk bovenuit. Het gevolg was een mooie stijging en een uitbraak boven twee belangrijke moving averages (MA)!

Bitcoin (BTC) zet opwaartse koers voort

Zo’n 24 uur geleden handelde bitcoin rond de prijs van $8.875. Kijken we naar het koersverloop gedurende die 24 uur dan is te zien dat BTC een flinke stijging heeft kunnen realiseren. Na het uitbreken boven de $8.800 en de stijgende driehoek, lagen er nog twee obstakels voor de boeg.
Zo bevonden de 4-uurs 50-MA en de 200-uurs MA zich bij $9.200. Hier ondervond de bitcoin koers dan ook even weerstand. Maar na een aantal uren wisten de bulls de koers door te drukken en kon bitcoin verder stijgen.
Vanochtend werd een high neergezet van $9.475. Houden we dit tegen de prijs 24 uur geleden dan zien we dat bitcoin precies $600 in waarde is gestegen. In het prijsgebied waar bitcoin zich op dit moment bevindt zal de volgende weerstand ondervonden kunnen worden. Hier had BTC in het verleden namelijk vaker moeite. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.443 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Ethereum (ETH) stijgt mee maar de rest blijft achter

Bitcoin zag dus een aardige stijging de afgelopen 24 uur. Bij de altcoins zijn tevens groene cijfers te zien, al zijn ze minder spectaculair dan die van bitcoin. Ethereum (ETH) kon wel aardig stijgen en staat 4,4 procent in de plus en is $198,60 waard. De grootste altcoin bevindt zich hiermee vlak onder de belangrijke prijs van $200.
Ripple (XRP) stijgt 1,6 procent en is nu $0,2008 waard. Bitcoin cash (BCH) staat 2,5 in de plus en is $237,80 waard. Al met al kon de totale cryptomarkt met meer dan $10 miljard in waarde stijgen. De totale marktkapitalisatie komt daarmee uit op $256,7 miljard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie