Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) stijgt Disney en Nvidia voorbij naar 16e plek op lijst...

Bitcoin (BTC) stijgt Disney en Nvidia voorbij naar 16e plek op lijst van grootste activa qua marktkapitalisatie

- Advertentie -

De koers van bitcoin (BTC) steeg gisteren ongekend hard en vanochtend bereikte de prijs een nieuw jaarlijks hoogtepunt van ongeveer $18.376. Dat betekent dat ook de marktkapitalisatie van de moeder aller cryptocurrencies gestegen is naar maar liefst $336 miljard.

Volgens gegevens van Asset Dash betekent dit dat Bitcoin nu op de 16e plek staat in de lijst van meest waardevolle assets (activa) ter wereld. Met deze $336 miljard is Bitcoin zelfs Nvidia, een grote videokaartfabrikant, voorbij gestegen. Nvidia staat nu op de 19e plek met een marktkapitalisatie van $332 miljard.

Ook haalde Bitcoin onlangs de Walt Disney Company in. Disney staat momenteel op de 22e plek met een marktkapitalisatie van $257 miljard. Tevens is Bitcoin inmiddels groter dan giganten als de Coca-Cola Company, PayPal, Adobe, Nike, PepsiCo en McDonalds waarvan de marktkapitalisaties allemaal tussen de $150 en $250 miljard liggen.

Ethereum staat nu overigens op de 193e plek met een marktkapitalisatie van $54 miljard. De grootste assets op de markt zijn Apple met $2 biljoen, gevolgd door Microsoft met $1,6 biljoen, Amazon met $1,5 biljoen en vervolgens Google (Alphabet) met $1,2 biljoen.

Toch was volgens Asset Dash gisteren niet bitcoin de hardste stijger, maar Tesla. Dat heeft te maken met de aankondiging dat Tesla naar de S&P 500 Index gaat in december. Tesla staat op de 11e plek op het lijstje met een marktkapitalisatie van $419 miljard.

Nvidia zit momenteel in een rechtszaak verwikkeld omtrent bitcoin. De videokaarten van Nvidia waren een tijdje populair voor crypto-mining. Het bedrijf zou oneerlijk zijn geweest over de inkomsten hieromtrent.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€16.568,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.283,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.322,60 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.331,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.396,00 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...