Timo Bult Timo Bult
15/06/2019 09:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/06/2019 09:19

Bitcoin (BTC) stijgt verder en komt aan bij $8.700, altcoins beginnen aan te haken

Er is een hoop veranderd sinds gistermiddag! Bitcoin (BTC) is dwars door een aantal belangrijke resistance-niveaus heen gebroken en de altcoins beginnen nu ook aan te haken. In dit artikel lees je alles over de actuele situatie op de cryptomarkt.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $8.679 volgens CoinMarketCap na een stijging van 4,77% in de afgelopen 24 uur. Daarmee komt bitcoins marktkapitalisatie uit op $154,4 miljard. De totale marktkapitalisatie is de afgelopen 24 uur met $10 miljard toegenomen en staat nu op $273,4 miljard. Daarmee komt de bitcoin dominantie uit op 56,5%, een lichte stijging ten opzichte van gistermiddag.
Bitcoin wist de afgelopen 24 uur vrij onverwachts door een aantal belangrijke resistance-niveaus te breken. Zo brak het eerst de $8.200 waarna de koers doorstoomde naar $8.500. Ook dit weerstandsniveau was geen partij voor de bulls, de koers werd namelijk in rap tempo omhoog gestuwd tot het resistance-niveau waar de koers zich nu bevindt.
De opwaartse beweging is enigszins onverwachts gezien het feit dat de koers gisteren nog in een rising wedge patroon zat. Dit patroon signaleert in veel gevallen dat de bulls kracht verliezen en dat de koers mogelijk op de korte termijn een flinke correctie kan gaan maken. Dit bleek echter niet het geval, de koers brak namelijk aan de bovenzijde van dit patroon uit.
Daarmee is de koers nu aangekomen bij $8.700 dat nu flinke weerstand lijkt te bieden. Mocht het de bulls lukken de koers ook boven dit prijsniveau te drukken dan ligt het volgende resistance-niveau op $8.900.
Ook de altcoins beginnen nu aan te haken. Gisteren toonde de top 10 cryptocurrencies vooral nog rode cijfers, nu zijn dat vooral groene cijfers. De grootste stijgers op dit moment zijn EOS met een waarde van $6,7 (+3,9%), litecoin (LTC) met $135 (+3,6%) en ethereum (ETH) is op dit moment $264,9 waard (+3,2%). De enige daler in de top 10 is Binance Coin (BNB). Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat cryptocurrency exchange Binance gisteren aankondigde dat het zijn activiteiten in de Verenigde Staten staakt.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie