Kevin Schijven Kevin Schijven
02/01/2021 12:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/01/2021 12:07

Bitcoin (BTC) stroomt weg van Coinbase terwijl koers nieuwe ATH bereikt, is dat bullish?

Nieuws
MicroStrategy aandelen gedegradeerd nadat het aankondigt meer in bitcoin (BTC) te investeren

Foto: DCStockPhotography/Shutterstock

De koers van bitcoin (BTC) heeft zojuist weer een nieuwe all-time high (ATH) bereikt. Deze sterke prijsstijging gaat gepaard met een enorme uitstroom van bitcoin uit de grote Amerikaanse exchange Coinbase.
Ki Young Ju, CEO van blockchain onderzoeksbureau CryptoQuant, meldt dat 12.063 BTC ter waarde van meer dan $350 miljoen van Coinbase naar verschillende cold storage wallets is verplaatst:


Volgens de onderzoeker gaat het hier wellicht om grote over-the-counter (OTC) deals, oftewel handel die niet op een beurs wordt uitgevoerd. Er wordt gespeculeerd dat de huidige bull-markt wordt aangedreven door institutionele investeerders die hun bitcoin voornamelijk via de OTC-markt inkopen.
Ju zegt dat het moeilijk zal zijn om door 30.000 te breken, maar niet onmogelijk aangezien instituties meer en meer bitcoin blijven kopen. Ju gaf eerder een uitleg op Twitter hoe de uitstroom op Coinbase deze OTC-deals kan voorspellen:


Ook analist Joseph Young meldt dat investeerders grote hoeveelheden op Coinbase kopen de afgelopen twee dagen. Hij verwacht echter niet dat de bitcoin koers gelijk door $30.000 zal breken, er ligt hier namelijk een grote zogeheten ‘sell wall.’ Toch lijkt het erop dat bitcoin-whales zich daar wellicht niets van aantrekken.


Deze analist meldt op basis van gegevens van CryptoQuant dat investeerders momenteel ook grote hoeveelheden stablecoins naar exchanges sturen. Deze stablecoins lijken voornamelijk gebruikt te worden om de dips in de bitcoin koers te kopen.


Dat wordt enigszins bevestigd doordat deze dips de afgelopen twee dagen gepaard gaan met een grote toename in het handelsvolume. Het zal spannend zijn om te zien of het bitcoin lukt om vandaag nog door de $30.000 te breken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Advertentie
Advertentie