Timo Bult Timo Bult
17/07/2020 06:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/07/2020 06:30

Bitcoin (BTC) stuitert terug naar $9.150, chainlink (LINK) zet nieuwe recordprijs neer

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin futures stijgen nu institutionele beleggers inflatie hedge zoeken

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) zakte gisteren door de support bij $9.150 en bereikte zodoende de volgende support-zone bij $9.000. De afgelopen 24 uur maakte de bitcoin koers een kleine stuiter terug omhoog richting de $9.150, maar tot een herstel boven dit prijsniveau kwam het niet. Verder hebben er binnen de top 10 weer wat veranderingen plaatsgevonden waarbij chainlink (LINK) opnieuw in de spotlights staat.

Bitcoin (BTC) maakt een kleine stuiter

Nadat bitcoin gisteren door de $9.150 zakte, vormde het een low vlak boven de $9.000. Op de uurlijkse grafiek zorgde de daling ervoor dat de Relative Strength Index (RSI) in het oversold gebied terechtkwam. Een verdere daling onder de $9.000 bleef hiermee uit en BTC maakte een kleine stuiter.
Deze stuiter werd echter precies bij de $9.150, dat nu als weerstand fungeert, afgebroken. Sinds gisteravond 19:00 handelt bitcoin vlak onder dit prijsniveau. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.124 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Voor vandaag blijft de $9.000 een belangrijk prijspunt om in de gaten te houden. Zakt de koers hier doorheen dan kan een versnelling richting de $8.800 plaatsvinden.

Aldus, Dennis Soemai van Bitdenex.

Chainlink (LINK) bereikt nieuwe ATH

Bitcoin ziet over de afgelopen 24 uur een kleine daling van 0,75%. Ook ethereum (ETH) zakt iets terug en staat 1,4% in het rood met een waarde van $233,60. Terwijl de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie overwegend rood kleurt, zijn er een aantal stijgers te vinden.
Een daarvan is weer chainlink. De altcoin steeg de afgelopen dagen erg hard en telkens wanneer men denkt dat dit het wel geweest is, doet de altcoin er nog een schepje bovenop. Zo bereikte LINK gisteren zelfs een nieuwe recordprijs van $8,80. Ter herinnering: LINK was in maart nog ongeveer $1,80 waard.
Een aantal altcoins kon de afgelopen 24 uur hard stijgen, echter is de totale marktkapitalisatie iets in waarde gezakt. 24 uur geleden was de gehele cryptomarkt nog $272,5 miljard waard, nu is dat $269,6 miljard. Bitcoins aandeel in het totaal, de bitcoin dominantie, blijft nagenoeg gelijk en is nu 62,36%, aldus CoinMarketCap.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie