Kevin Schijven Kevin Schijven
21/01/2021 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/01/2021 14:15

Bitcoin (BTC) ter waarde van $10 miljard belandt in de zakken van HODL'ers, wat zegt dit?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) ter waarde van $10 miljard belandt in de zakken van HODL'ers, wat zegt dit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Ondanks de hoge prijzen van bitcoin (BTC) is het merendeel van investeerders nog niet van plan om te verkopen. Het beschikbare aanbod van bitcoin blijft steeds sneller afnemen, blijkt uit nieuwe data van onderzoeksbedrijf Glassnode.
In de afgelopen 30 dagen zijn ongeveer 270.000 BTC, ter waarde van bijna $10 miljard, verplaatst naar de zogeheten ‘HODL’ers,’ dat zijn de investeerders die voornamelijk bitcoin accumuleren en niets of nauwelijks verkopen.
Het is de grootste uitputting van de liquiditeit van bitcoin in jaren, zegt Glassnode op 20 januari:


Glassnode telt bitcoin-wallets waarvan meer dan 75% van bitcoin is verplaatst als liquide. Wallets waar minder dan 25% van de bitcoin ooit uit verplaatst is, zijn volgens Glassnode de illiquide wallets, oftewel de HODL’ers.
Onlangs bleek al uit gegevens van Glassnode dat de hoeveelheid bitcoin op cryptocurrency-exchanges met een rap tempo afneemt. Ook bereikte onlangs het aantal bitcoin-whales, mensen met maar liefst 1.000 BTC of meer in bezit, een nieuwe all-time high (ATH).
De snelle afname van het beschikbare aanbod van bitcoin op de markt samen met een toenemende vraag, vooral vanuit institutionele investeerders, heeft een zeer bullish effect gehad op de koers. Toch vindt er momenteel wellicht een trendommekeer plaatst.
De bitcoin koers schoot vanochtend hard omlaag richting een prijs van $32.000. Dat heeft wellicht te maken met whales die nu toch langzamerhand begonnen zijn met het verkopen van hun bitcoin. Ki Young Ju, CEO van onderzoeksbedrijf CryptoQuant, meldt dat whales aan het storten zijn op exchanges en dit kan bearish uitpakken op de korte termijn.


 

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie