Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
07/08/2020 12:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/08/2020 12:35

Bitcoin (BTC) ter waarde van meer dan $1 miljard verkocht via Square's Cash App

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) ter waarde van meer dan $1 miljard verkocht via Square's Cash App

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Square heeft voor bijna $1.5 miljard aan bitcoin (BTC) gekocht de afgelopen 12 maanden. Data van crypto-analysebedrijf Messari, geeft aan dat dit is omdat ze een forse toename hebben gezien in mensen die bitcoin kopen via de app van Square.
Het overgrote deel van de aankopen gebeurde in het meest recente kwartaal. Uit data van de Square’s Cash App blijkt dat er voor ongeveer $858 miljoen aan bitcoin is aangekocht tussen april en juni. Dat is ruim 186% meer dan dat zij kochten in het eerste kwartaal van 2020. Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2019 is er ruim 600% meer gekocht. Toen werd er voor $122,94 miljoen aan BTC gekocht. De flinke prijsstijging kwam al eerder onder de aandacht toen het bedrijf de nieuwe omzetten en winsten plaatste op Twitter.
De Cash App is bedoeld om klanten te voorzien van bitcoin. De app heeft in het tweede kwartaal 2020 meer winst en omzet behaald volgens Square.
Cash App heeft in het tweede kwartaal van 2020 meer dan $875 miljoen aan omzet gedraaid door de verkoop van bitcoin, $17 miljoen hiervan was brutowinst, een stijging van respectievelijk 600% en 711% op jaarbasis. De omzet en winst is sterk gestegen door de toename in gebruikers van bitcoin. Daarnaast is de vraag de afgelopen tijd ook sterk gestegen.
De app heeft in mei dit jaar een nieuwe functie toegevoegd waarmee gebruikers op maandbasis terugkerende betalingen kunnen doen. Gebruikers kunnen hun betaling inplannen en hun aankopen inzien. Gebruikers kunnen hun aankoop in zijn totaliteit terug zien. Elke Satoshi wordt weergegeven.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie