Kevin Schijven Kevin Schijven
05/08/2020 14:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/08/2020 14:11

Bitcoin (BTC) omzet neemt flink toe bij Square met Cash App in tweede kwartaal 2020

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) omzet neemt flink toe bij Square met Cash App in tweede kwartaal 2020

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Square, het betaalbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, heeft in het tweede kwartaal van 2020 $875 miljoen aan omzet gegenereerd uit de handel in bitcoin (BTC) via de Cash App. Dat onthult het bedrijf in nieuwe kwartaalcijfers gepubliceerd op 5 augustus.


Square meldt dat het ook $858 miljoen aan kosten heeft betaald omtrent de handel in bitcoin op de Cash App. Dat betekent dat het bedrijf $17 miljoen aan brutowinst heeft behaald in het tweede kwartaal van 2020 met bitcoin.

Cash App genereerde $875 miljoen aan bitcoin-inkomsten en $17 miljoen aan bitcoin-brutowinst in het tweede kwartaal van 2020, een stijging van respectievelijk 600% en 711% op jaarbasis. Bitcoin-inkomsten en brutowinst profiteerden van een toename van de activering van bitcoin en groei in klantvraag.

Aldus het rapport. Square behaalde in het eerste kwartaal $306 miljoen aan omzet en $7 miljoen aan brutowinst met de handel in bitcoin. Dat is dus een toename van 186% en 143% in het tweede kwartaal ten opzichte van de eerste.
Het rapport meldt dat de financiële stimuleringspakketten van de Amerikaanse overheid waarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor de toename. De brutowinst vanuit bitcoin staat overigens voor maar 2,85% van de totale brutowinst van $597 miljoen dat het bedrijf bereikt heeft het afgelopen kwartaal. De totale omzet bedraagt $1,92 miljard.
Tevens onthult het rapport dat de Cash App nu zo’n 30 miljoen gebruikers heeft. Square kondigde in mei aan dat het nu mogelijk is om bitcoin aankopen in te plannen in de Cash App. Deze kunnen dagelijks, wekelijks of maandelijks ingepland worden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie