Kevin Schijven Kevin Schijven
07/05/2020 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/05/2020 14:45

Bitcoin (BTC) omzet met Cash App van Square bereikt hoogste bedrag ooit ondanks teleurstellend kwartaal

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) omzet met Cash App van Square bereikt hoogste bedrag ooit ondanks teleurstellend kwartaal

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Square, het betalingsbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, heeft een teleurstellend eerste kwartaal achter de rug in 2020 vanwege de uitbraak van het coronavirus, maar er is een lichtpuntje. De omzet van de Cash App van Square is juist omhoog, vooral voor transacties met bitcoin (BTC).
Square publiceerde op 6 mei zijn kwartaalcijfers voor het eerste kwartaal van 2020. Ondanks dat Square als bedrijf verlies heeft gedraaid in het eerste kwartaal, doet de Cash App van Square het juist goed.
Uit het rapport blijkt dat de brutowinst van de Cash App gegroeid is met 115% ten opzichte van het afgelopen kwartaal. Van de $528 miljoen omzet die de Cash App heeft opgeleverd is $306 miljoen afkomstig uit bitcoin-transacties. Het verkoop van bitcoin heeft Square een brutowinst opgeleverd van $7 miljoen, een stijging van bijna 90% in vergelijking met het vierde kwartaal van 2019.
Ryan Watkins van onderzoeksbureau Messari meldt dat de $306 miljoen aan verkochte bitcoin een stijging is van 72% ten opzichte van het vierde kwartaal van 2019 en een stijging van maar liefst 367% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.


Uit het rapport blijkt dat de brutowinst voor bitcoin vooral omhoog is door een recordaantal van nieuwe klanten in maart. Dat suggereert een stijging in de adoptie van de grootste cryptocurrency op de markt. Larry Cermak, onderzoeker van The Block geeft echter een kanttekening. Volgens hem ligt de interesse in cryptocurrencies niet zo hoog als mensen denken, het handelsvolume op exchanges is namelijk omlaag gezakt in april.Begin dit jaar kondigde Square aan dat het patenten had ontvangen voor real-time betalingen met bitcoin. Tevens kondigde het bedrijf toen aan dat het een Lightning Network ontwikkelingskit voor wallets aan het bouwen is. Kort daarna meldde een ontwikkelaar van Square dat het Lightning Network kwetsbaarheden bevat.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie