Jack Dorseys Square krijgt patent voor real-time betalingen met bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies

Jack Dorsey’s Square krijgt patent voor real-time betalingen met bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies

Op 21 januari heeft de United States Patent Office een patentaanvraag goedgekeurd van Square, het bedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey. In het patent stelt het bedrijf een techniek voor om cryptocurrency-betalingen direct om te zetten naar fiat-valuta.

In de patentaanvraag stelt Square dat “virtuele valuta en vooral cryptocurrencies zoals bitcoin, ethereum (ether), litecoin, etc. de laatste jaren steeds populairder zijn geworden.” Het bedrijf gaat verder:

Het gebrek aan massa-adoptie van cryptocurrencies tot nu toe kan worden toegeschreven aan een aantal verschillende factoren. Ten eerste is bekend dat cryptocurrencies worden geassocieerd met lange transactietijden.

Een ander nadeel zou de anonieme aard van cryptocurrency zijn. Hierdoor zouden ondernemers het risico lopen transacties te ontvangen van criminelen. Het laatste nadeel dat Square opnoemt is de volatiliteit van veel cryptocurrency-koersen.

Advertentie

De technologie die Square ontwikkeld heeft maakt het volgende mogelijk:

In het bijzonder laat de huidige technologie toe dat een eerste partij in welke valuta dan ook betaalt, terwijl de tweede partij in welke valuta dan ook kan worden betaald. Op deze manier biedt de technologie voordelen die de drempels voor transacties wegnemen die internationale handel of handel met bepaalde soorten valuta kunnen belemmeren.

Op welke manier Square de technologie voor real-time transacties wil gaan toepassen is niet bekendgemaakt. Een van de mogelijke toepassingen is in point-of-sale apparaten, of betaalterminals in winkels. Dit zou de adoptie van cryptocurrency in zijn algemeen kunnen versnellen.

Onlangs maakte Square Crypto, de crypto-tak van Square, bekend dat het aan een ontwikkelingskit voor het Lightning Network werkt. Hiermee kunnen ontwikkelaars de schalingsoplossing makkelijker toepassen.

Eind december kwam naar buiten dat Square mogelijk meer functionaliteiten voor de handel in bitcoin binnen zijn Cash App-omgeving wil gaan toevoegen. Dit zou blijken uit een openstaande vacature op LinkedIn.

De nieuwe wekelijkse analyse van David staat online! Hij spreekt in zijn analyse “De 200 dagen moving average (MA)” een paar belangrijke MA’s!

Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!abonneren_youtube

Met onze analisten en het team van Crypto Insiders meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!telegram180

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.363,62 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€6.299,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€6.322,15 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.350,21 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€6.362,28 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€6.374,18 Kopen
Laatste nieuws