Timo Bult Timo Bult
19/05/2020 13:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2020 13:22

Bitcoin (BTC) aankopen kunnen nu ingepland worden met Cash App, positief voor BTC koers?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) aankopen kunnen nu ingepland worden met Cash App, positief voor BTC koers?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Amerikaanse betalingsapp Cash App laat zijn gebruikers vanaf nu bitcoin (BTC) aankopen inplannen. De aankopen kunnen dagelijks, wekelijks of om de week worden ingepland.
De nieuwe functie binnen de app is vooral bedoeld voor investeerders die een langetermijnstrategie aanhouden. Door regelmatig een beetje te kopen, in plaats van in een keer een hele smak aan bitcoin te kopen, zal je op de lange termijn het risico op prijsschommelingen zo klein mogelijk kunnen houden. In de aankondiging schrijft Cash App:

“Je hebt geen perfecte timing nodig als je op lange termijn denkt. Met Auto Invest kun je het instellen en hoef je er daarna niet meer aan te denken dankzij ‘dollar-cost averaging.’ Dit is een investeringsterm voor het regelmatig kopen van kleine bedragen in de loop van de tijd. Door aankopen uit te spreiden, kun je de impact van marktschommelingen minimaliseren.”

De Auto Invest-functie is nu naast aandelen dus ook beschikbaar voor bitcoin. Daarnaast toont Cash App nu de bedragen in bitcoin in satoshi’s, in plaats van BTC, wat duidelijker is voor wanneer je kleinere hoeveelheden bitcoin koopt.
Helaas is Cash App, een van de bedrijven van Twitter CEO Jack Dorsey, niet in Europa beschikbaar. Echter kan het voor bitcoin een gunstige ontwikkeling zijn gezien het enorme aantal gebruikers dat de app in de Verenigde Staten kent.
Onlangs maakte Cash App bekend dat van de $528 miljoen omzet die het bedrijf in het eerste kwartaal van 2020 zag, maar liefst $306 miljoen voortvloeide uit bitcoin transacties. De winst dat het bedrijf uit bitcoin transacties haalde was $7 miljoen, wat een stijging van 90 procent is ten opzichte van het laatste kwartaal van 2019.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie