Timo Bult Timo Bult
19/05/2020 13:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2020 13:22

Bitcoin (BTC) aankopen kunnen nu ingepland worden met Cash App, positief voor BTC koers?

Nieuws
Bitcoin (BTC) aankopen kunnen nu ingepland worden met Cash App, positief voor BTC koers?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Amerikaanse betalingsapp Cash App laat zijn gebruikers vanaf nu bitcoin (BTC) aankopen inplannen. De aankopen kunnen dagelijks, wekelijks of om de week worden ingepland.
De nieuwe functie binnen de app is vooral bedoeld voor investeerders die een langetermijnstrategie aanhouden. Door regelmatig een beetje te kopen, in plaats van in een keer een hele smak aan bitcoin te kopen, zal je op de lange termijn het risico op prijsschommelingen zo klein mogelijk kunnen houden. In de aankondiging schrijft Cash App:

“Je hebt geen perfecte timing nodig als je op lange termijn denkt. Met Auto Invest kun je het instellen en hoef je er daarna niet meer aan te denken dankzij ‘dollar-cost averaging.’ Dit is een investeringsterm voor het regelmatig kopen van kleine bedragen in de loop van de tijd. Door aankopen uit te spreiden, kun je de impact van marktschommelingen minimaliseren.”

De Auto Invest-functie is nu naast aandelen dus ook beschikbaar voor bitcoin. Daarnaast toont Cash App nu de bedragen in bitcoin in satoshi’s, in plaats van BTC, wat duidelijker is voor wanneer je kleinere hoeveelheden bitcoin koopt.
Helaas is Cash App, een van de bedrijven van Twitter CEO Jack Dorsey, niet in Europa beschikbaar. Echter kan het voor bitcoin een gunstige ontwikkeling zijn gezien het enorme aantal gebruikers dat de app in de Verenigde Staten kent.
Onlangs maakte Cash App bekend dat van de $528 miljoen omzet die het bedrijf in het eerste kwartaal van 2020 zag, maar liefst $306 miljoen voortvloeide uit bitcoin transacties. De winst dat het bedrijf uit bitcoin transacties haalde was $7 miljoen, wat een stijging van 90 procent is ten opzichte van het laatste kwartaal van 2019.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
'De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,' zeggen analisten
‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten
Grote jongens zien kans in bitcoin's crash: $5,8 miljard bijgekocht
Grote jongens zien kans in bitcoin’s crash: $5,8 miljard bijgekocht
Advertentie