Timo Bult Timo Bult
06/09/2019 06:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/09/2019 06:48

Bitcoin (BTC) test opnieuw weerstandsgebied, altcoins verliezen weer terrein

Nieuws
Bitcoin (BTC) test opnieuw weerstandsgebied, altcoins verliezen weer terrein

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Ook de afgelopen 24 uur was bitcoin (BTC) weer flink volatiel. De BTC koers testte gisteravond laat nog het support-niveau bij $10.500, maar testte vanochtend alweer de weerstand bij $10.800. De altcoins verliezen weer een beetje terrein met een verder toenemende bitcoin dominantie als gevolg.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $10.703 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met 1,1% in waarde te zijn gestegen. Terwijl de altcoins grotendeels dalingen laten zien stijgt de bitcoin dominantie verder naar de 71,1%.
Ethereum (ETH) staat 0,1% in de min en zakt daarmee terug naar $175,5. Ripple (XRP) ziet een iets grotere daling van 0,7% en zakt daarmee naar een waarde van $0,2571. Onder de altcoins in de top 10 is monero (XMR) wederom de grootste stijger. XMR steeg in de afgelopen 24 uur 2,5% en staat daarmee op een waarde van $77,3.
Vanochtend testte de BTC koers de weerstand bij $10.800 nadat het gisteravond nog de support bij $10.500 testte. De koers lijkt op dit moment opnieuw af te kaatsen, echter bevindt BTC zich op dit moment nog in de buurt van de weerstand op $10.800 en handelt het vlak boven de $10.700.
Mocht bitcoin deze weerstand in de loop van de dag doorbreken dan zal er rond de $10.950 mogelijk weerstand liggen. Daar bevindt zich op dit moment namelijk de weerstandslijn van een stijgend trendkanaal waarin BTC sinds 3 september binnen handelt.
Kijken we omlaag dan zijn er een aantal support-niveaus waar bitcoin ondersteuning kan gaan vinden. Zo is er de $10.500 waar BTC gisteravond dus nog support wist te vinden. Verder naar beneden ligt er nog een belangrijke support op $10.400.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie