Timo Bult Timo Bult
06/09/2019 06:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/09/2019 06:48

Bitcoin (BTC) test opnieuw weerstandsgebied, altcoins verliezen weer terrein

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) test opnieuw weerstandsgebied, altcoins verliezen weer terrein

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Ook de afgelopen 24 uur was bitcoin (BTC) weer flink volatiel. De BTC koers testte gisteravond laat nog het support-niveau bij $10.500, maar testte vanochtend alweer de weerstand bij $10.800. De altcoins verliezen weer een beetje terrein met een verder toenemende bitcoin dominantie als gevolg.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $10.703 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met 1,1% in waarde te zijn gestegen. Terwijl de altcoins grotendeels dalingen laten zien stijgt de bitcoin dominantie verder naar de 71,1%.
Ethereum (ETH) staat 0,1% in de min en zakt daarmee terug naar $175,5. Ripple (XRP) ziet een iets grotere daling van 0,7% en zakt daarmee naar een waarde van $0,2571. Onder de altcoins in de top 10 is monero (XMR) wederom de grootste stijger. XMR steeg in de afgelopen 24 uur 2,5% en staat daarmee op een waarde van $77,3.
Vanochtend testte de BTC koers de weerstand bij $10.800 nadat het gisteravond nog de support bij $10.500 testte. De koers lijkt op dit moment opnieuw af te kaatsen, echter bevindt BTC zich op dit moment nog in de buurt van de weerstand op $10.800 en handelt het vlak boven de $10.700.
Mocht bitcoin deze weerstand in de loop van de dag doorbreken dan zal er rond de $10.950 mogelijk weerstand liggen. Daar bevindt zich op dit moment namelijk de weerstandslijn van een stijgend trendkanaal waarin BTC sinds 3 september binnen handelt.
Kijken we omlaag dan zijn er een aantal support-niveaus waar bitcoin ondersteuning kan gaan vinden. Zo is er de $10.500 waar BTC gisteravond dus nog support wist te vinden. Verder naar beneden ligt er nog een belangrijke support op $10.400.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie