Timo Bult Timo Bult
18/07/2020 15:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/07/2020 15:47

Bitcoin (BTC) toont licht herstel en piekt bij $9.200, ripple (XRP) de grootste top 10 stijger

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin bulls maken zich klaar voor een rally langs de $12.000 weerstand

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers lijkt het nog niet helemaal opgegeven te hebben nadat het op 16 juli onder de $9.100 terecht kwam. De afgelopen dagen kon BTC namelijk weer enigszins herstellen en kon het zodoende weer boven de $9.100 uitkomen. Ook bij de altcoins zijn hier en daar wat stijgingen te zien.

Bitcoin (BTC) stijgt terug tot aan MA’s op 4-uurs grafiek

De bitcoin koers bereikte op 16 juli een low van $9.005 waarna de koers terug omhoog kon stuiteren. Deze stuiter bracht BTC weer terug boven de $9.100 en de 50-uurs Moving Average (MA). 
Vanochtend rond 10:00 steeg bitcoin uiteindelijk even snel tot een high van $9.210, waar zich een cluster van MA’s bevindt. Zo bevinden zich hier de 100-uurs MA, en de 50- en 200-MA op de 4-uurs grafiek. Al snel bleek dat bitcoin hier niet zomaar bovenuit kon breken.
Hiermee blijft het gebied tussen $9.200 en $9.250 de belangrijkste weerstandszone op de korte termijn. Een test van deze weerstandszone is een mogelijkheid, zeker nu er wat lichte bullish signalen zijn op de 4-uurs grafiek, zoals de Relative Strength Index (RSI) die door de 50 aan breken is, en de koers die zich weer boven de middelste lijn van de Bollinger Bands bevindt.

Dogecoin (DOGE) nog altijd flink in de plus

Vanochtend kon op Crypto Insiders gelezen worden dat dogecoin (DOGE) flink in waarde kon stijgen. De stijging was het gevolg van een enkele tweet van Elon Musk. Op dit moment staat DOGE nog altijd 17,4 procent in de plus ten opzichte van 24 uur geleden, al beweegt de DOGE-koers zich al een flink aantal uren zijwaarts.
In de top 10 stijgen er ook een aantal altcoins te vinden, al gaat het om minder spectaculaire percentages. Ethereum (ETH) kon de afgelopen 24 uur met 1,3 procent in waarde stijgen en is daarmee nu $236,22 waard. Ripple (XRP) is met een stijging van 1,8 procent de grootste top 10 stijger.
Alles bij elkaar genomen is de cryptomarkt weer een beetje in waarde gestegen. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn op dit moment $273,4 miljard waard, een toename van ongeveer $4 miljard ten opzichte van 24 uur geleden. De bitcoin dominantie blijft daarnaast gelijk op 62,2 procent.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie