Timo Bult Timo Bult
18/07/2020 07:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/07/2020 07:13

Elon Musk pumpt dogecoin (DOGE) 20% omhoog met enkele tweet

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Elon Musk pumpt dogecoin (DOGE) 20% met enkele tweet

Elon Musk, de wereldberoemde miljardair en CEO van Tesla en SpaceX, heeft weer eens laten zien hoe groot zijn invloed is. Als gevolg van een enkele tweet liet hij dogecoin (DOGE) namelijk flink in waarde stijgen.
Op Twitter vroeg een van zijn volgers “Waar zijn mijn verdomde bitcoins, musk.” De tweet is een knipoog naar de recente Twitter hack. Hackers wisten de accounts van een groot aantal beroemdheden en grote bedrijven te hacken en gebruikten deze vervolgens om een neppe bitcoin (BTC) weggeefactie te promoten. Wanneer je BTC naar het aangegeven adres stuurde, dan zou je het dubbele terugkrijgen, zo werd beloofd.
Op de tweet reageerde Musk vervolgens door te zeggen “Sorry, ik verkoop alleen Doge!” Niet veel later stuurde Musk nog een tweet de wereld in met DOGE als onderwerp:


De meme die Musk tweette zorgde ervoor dat de meme-coin flink in waarde steeg. Vlak voor de tweet werd DOGE voor een prijs van $0,0030 verhandeld, vlak erna steeg de waarde naar $0,0036. Dit is een stijging van ongeveer 20 procent!
Het is niet voor het eerst dat Musk over dogecoin tweet. Zo tweette hij begin dit jaar nog “Dogs rock, ze hebben de beste coin.” Of Musk ook daadwerkelijk denkt dat DOGE de beste cryptocurrency is, is natuurlijk onwaarschijnlijk. Toch heeft hij zich zo nu en dan positief uitgelaten over crypto in zijn algemeen. Zo schreef hij in mei in antwoord op een tweet over bitcoin van J.K. Rowling:

Door de enorme uitgifte van valuta door de centrale banken van de overheid ziet Bitcoin Internet ? geld er in vergelijking solide uit.

Dogecoin kwam de afgelopen tijd vaker in het nieuws. De crypto werd namelijk gepumpt door een viral challenge op social mediaplatform TikTok. Dit zorgde ervoor dat DOGE in enkele dagen tijd maar liefst 108 procent in waarde steeg.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie