Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Elon Musk pumpt dogecoin (DOGE) 20% omhoog met enkele tweet

Elon Musk, de wereldberoemde miljardair en CEO van Tesla en SpaceX, heeft weer eens laten zien hoe groot zijn invloed is. Als gevolg van een enkele tweet liet hij dogecoin (DOGE) namelijk flink in waarde stijgen.

Op Twitter vroeg een van zijn volgers “Waar zijn mijn verdomde bitcoins, musk.” De tweet is een knipoog naar de recente Twitter hack. Hackers wisten de accounts van een groot aantal beroemdheden en grote bedrijven te hacken en gebruikten deze vervolgens om een neppe bitcoin (BTC) weggeefactie te promoten. Wanneer je BTC naar het aangegeven adres stuurde, dan zou je het dubbele terugkrijgen, zo werd beloofd.

- Advertentie -

Op de tweet reageerde Musk vervolgens door te zeggen “Sorry, ik verkoop alleen Doge!” Niet veel later stuurde Musk nog een tweet de wereld in met DOGE als onderwerp:

De meme die Musk tweette zorgde ervoor dat de meme-coin flink in waarde steeg. Vlak voor de tweet werd DOGE voor een prijs van $0,0030 verhandeld, vlak erna steeg de waarde naar $0,0036. Dit is een stijging van ongeveer 20 procent!

Het is niet voor het eerst dat Musk over dogecoin tweet. Zo tweette hij begin dit jaar nog “Dogs rock, ze hebben de beste coin.” Of Musk ook daadwerkelijk denkt dat DOGE de beste cryptocurrency is, is natuurlijk onwaarschijnlijk. Toch heeft hij zich zo nu en dan positief uitgelaten over crypto in zijn algemeen. Zo schreef hij in mei in antwoord op een tweet over bitcoin van J.K. Rowling:

Door de enorme uitgifte van valuta door de centrale banken van de overheid ziet Bitcoin Internet 👻 geld er in vergelijking solide uit.

Dogecoin kwam de afgelopen tijd vaker in het nieuws. De crypto werd namelijk gepumpt door een viral challenge op social mediaplatform TikTok. Dit zorgde ervoor dat DOGE in enkele dagen tijd maar liefst 108 procent in waarde steeg.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.258,38 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.258,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...