Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) toont lichte stijging, ripple (XRP) dik in de plus na goed nieuws

Gisteren kleurde de markt nog rood, vandaag is vrijwel de hele top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie weer groen. Het zijn echter vooral de altcoins die mooie stijgingen laten zien met als grootste stijger Ripple’s XRP (XRP).

Ook ethereum (ETH) kon de afgelopen 24 uur aardig stijgen en staat op het moment van schrijven 2,1% in de plus. ETH stijgt hierdoor naar een waarde van $191,1 volgens CoinMarketCap. De grootste stijger van de top 10 is op dit moment XRP. De tweede grootste altcoin kon 11,2% in waarde stijgen en is daarmee nu $0,2782 waard. De stijging heeft waarschijnlijk te maken met een mooie ontwikkeling voor Ripple.

- Advertentie -

Zo werd onlangs bekend dat de overboekingsdienstverlener Intermex, een aan de Nasdaq genoteerd bedrijf, de samenwerking aan gaat met Ripple. Intermex gaat gebruikmaken van Ripple’s On-demand Liquidity (ODL) product voor zijn overboekingsservice. Intermex is volgens Ripple een van de grootste overboekingsdienstverleners voor overboekingen tussen de Verenigde Staten en Mexico. Het bedrijf zou jaarlijks 30 miljoen transacties verwerken. De samenwerking is dan ook een belangrijke ontwikkeling voor Ripple, Ripplenet en XRP.

XRP steekt er dus op dit moment met kop en schouders bovenuit. De rest van de altcoins in de top 10 laten stijgingen zien van rond de 3%. Bitcoin (BTC) staat daarentegen slechts 0,3% in de plus. Hiermee levert bitcoin weer iets van zijn dominantie in de cryptomarkt in met als gevolg dat de bitcoin dominantie terugzakt naar 64,6%.

Bitcoin (BTC)

De bitcoin koers zakte de afgelopen dagen terug nadat het de $9.400 testte. Daar werd de koers hard afgewezen waarna bitcoin uiteindelijk bij $9.080 steun kon vinden. Sinds gisterenmiddag laat BTC echter weer een stijging zien.

Op de dagelijkse grafiek is daarnaast een positief signaal te zien. Daar is de 50-dagen Moving Average (MA) namelijk door de 100-dagen MA gestegen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.237 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

De $9.400 blijft vooralsnog de eerstvolgende weerstandszone. Steun kan gevonden worden bij $9.000 mocht bitcoin verder terugzakken. Hieronder vormt de $8.800 met de 200-dagen MA de belangrijkste support-zone.

Heb je de kersverse wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees ‘m dan, het wordt nu spannend!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.030,93 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.030,93 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...