Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Bitcoin (BTC) transactiekosten stijgen met meer dan 100%, is BitMEX de reden?

De transactiekosten van bitcoin (BTC) zijn de afgelopen dagen aardig gestegen en liggen nu zelfs hoger dan die van ethereum (ETH). De stijging heeft waarschijnlijk te maken met recent nieuws omtrent cryptocurrency exchange BitMEX.

De bitcoin miners pakken transacties op en verwerken ze in de Bitcoin blockchain. Iemand die een transactie met BTC wil doen moet een transactievergoeding betalen die de miner ontvangt. Hoe meer het netwerk belast wordt, hoe hoger de transactiekosten stijgen.

- Advertentie -

Ethereum kwam de afgelopen maanden veelvuldig in het nieuws vanwege hoge transactiekosten. Dit was een direct gevolg van de Decentralized Finance (DeFi) gekte. Veruit de meeste DeFi-projecten zijn namelijk op Ethereum gebaseerd en vragen dus veel van het netwerk.

Sinds het nieuws dat BitMEX een aantal serieuze aanklachten aan de broek heeft gekregen is te zien dat bitcoin nu hogere transactiekosten ziet. Afgelopen vrijdag kostte het gemiddeld $4,1 om bitcoin te versturen. Op 27 september was dit nog $1,5.

Kortom, de transcatiekosten zijn met 173% toegenomen. Een gemiddelde van $4,1 per transactie is overigens geen al te hoog bedrag. De afgelopen drie maanden lag het gemiddelde meermaals rond de $4.

Interessant is wel dat de stijgende transactiekosten samenvalt met de aanklachten tegen BitMEX. Grote hoeveelheden worden namelijk bij de exchange weggehaald doordat het onzeker is hoe de toekomst van BitMEX eruit ziet. Dit zorgt natuurlijk voor meer druk op het netwerk en dus hogere transactiekosten.

Zojuist verscheen er op Crypto Insiders een artikel over de inkomsten van ethereum miners. Die lagen in september namelijk vele malen hoger dan die van bitcoin miners. Lees hier wat hier de reden van was.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.065,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.065,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...