Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Ethereum (ETH) miners verdienden 8 keer meer dan bitcoin (BTC) miners, dit is waarom

Ian Lee, een venture-investeerder en analist wie zich voornamelijk richt op Ethereum (ETH), stelt dat er in september een opvallend groot verschil was tussen de geïnde transactievergoedingen op de blockchains van Bitcoin (BTC) en Ethereum.

- Advertentie -

Hij deelde bevindingen van het blockchain-analysebedrijf, Glassnode, op twitter en stelt dat Bitcoin in september $26 miljoen aan transactiekosten heeft gemaakt, terwijl Ethereum dit topt met $166 miljoen, wat 8 keer zoveel is in hetzelfde tijdsbestek. Hier wordt de blocksubsidie niet meegeteld, maar desalniettemin is dit een heftige trendverschuiving.

Ondanks dat het zo’n groot verschil is, zijn de transactiekosten makkelijk te verklaren; namelijk de trend en adoptie van Decentralized Finance (DeFi). Dit segment van de cryptomarkt heeft veel opportunistische gebruikers aangetrokken. Platformen zoals Uniswap, MakerDAO en Aave geven gebruikers een stimulans om meer transacties op Ethereum te verzenden.

De ETH-blockchain heeft moeite met het handelen van het toenemende aantal transacties, waardoor er een congestieprobleem ontstaat en de transactiekosten stijgen. Volgens sommige analisten zijn de stijgende transactievergoedingen een goed vooruitzicht voor Ethereum aangezien het zijn dominantie aantoont tegenover andere cryptocurrencies.

Dit is slechts een van de vele positieve fundamentele factoren die Ethereum de afgelopen weken heeft gedeeld. Ook zal de blockchain naar verwachting in november upgraden naar Ethereum 2.0, wat de congestieproblemen op zou moeten lossen, al is dit nog niet zeker. Ook kwam er negatief nieuws langs; recent werd namelijk bekend dat miners mogelijk de blockchain exploiteren om zo de congestieproblemen te vermijden en voorrang te geven aan bepaalde transacties.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.094,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.094,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...