Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Ethereum (ETH) miners gebruiken hun macht om DeFi te exploiteren, zegt onderzoeker

Het lijkt erop dat ethereum (ETH) miners geminede blocks herontwerpen om zo te profiteren van winst opportuniteiten rondom DeFi. Een anonieme onderzoeker onder de alias, Frank Topbottom, deelde verschillende overtuigende voorbeelden dat zulke acties zijn voorgevallen. Het is waarschijnlijk de eerste keer dat deze gebeurtenissen, genaamd miner extractable value (MEV), publiekelijk zijn opgemerkt.

- Advertentie -

MEV werd al verschillende keren door onderzoekers benoemd als een potentieel exploitpatroon voor DeFi dat gebruikmaakt van de unieke protocolinvloed van de miners. Aangezien zij de vrije hand hebben over welke transacties ze moeten opnemen en in welke volgorde, opent dit de weg voor verschillende exploitatietechnieken voor DeFi op de blockchain.

Een duidelijk geval van MEV wordt waargenomen bij transacties uit enkele kleinere pools, waarbij de onderzoeker 2Miners, Minerall Pool en EzilPool noemt, die ongeveer 2% van de totale hashrate bevatten.

Een van de  transacties  toont verschillende kenmerken. De eerste aanwijzing is dat de vergoeding slechts twee Wei is en binnen 17 seconden werd verwerkt. Dit moet niet worden verward met Gwei, of een miljard Wei. Het verdachte hieraan is dat een transactie op het moment van schrijven uit de deur gaat voor ongeveer 2 Gwei waardoor een transactie van 2 Wei normaliter door geen enkele miner geaccepteerd wordt.

De tweede aanwijzing is dat het hier gaat om arbitrage-trading, wat inhoudt dat de investeerder de prijsverschillen tussen twee markten exploiteert. Deze transactie zou de afzender ongeveer $70 opleveren wat nooit winstgevend zou zijn met de huidige vergoedingen, waardoor arbitragehandelaren überhaupt de optie zouden negeren. Een actie zoals dit is daarom vrijwel onmogelijk zonder hulp van de miners.

Arbitrage-trading is op zich geen probleem en brengt juist de markt in evenwicht, maar een actie zoals dit toont wel aan dat miners veel macht hebben die nog veel verder kan gaan dan waar wij bekend mee zijn. Miners zijn in staat om voorrang te geven aan transacties wat kan leiden tot priorisering tijdens onder andere transacties, veilingliquidaties en tokenaanbiedingen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.099,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.099,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...