Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
11/05/2020 17:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2020 17:10

Bitcoin (BTC) transactiekosten stijgen vlak voor de halving meer dan 300%

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) transactiekosten stijgen vlak voor de halving meer dan 300%

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De halving zal dadelijk plaatsvinden. Ten aanzien hiervan zijn de transactiekosten behoorlijk omhoog geschoten. Dit heeft te maken met het aantal gebruikers wat bereid is extra te betalen om hun transacties verwerkt te krijgen door de bitcoin (BTC) miners.
De transactiekosten schoten omhoog naar $3 de afgelopen dagen. Volgens data van Bitinfochart was het gemiddelde van de transactie fee afgelopen vrijdag maar liefst $3,19. Dat is maar liefst 350% meer dan een paar dagen ervoor. Op 4 mei was de fee maar $0,60. In 2019 zagen we ook hoge transactiekosten, die lag toen gemiddeld rond de $3,4. Het Bitcoin netwerk krijgt wel vaker te maken met hoge volatiliteit met betrekking tot de transactiekosten. Toen bitcoin zijn all-time high bereikte in december 2017 was de fee gemiddeld $55.
Wat veroorzaakt nou eigenlijk die fee? Een hoge fee geeft aan dat gebruikers bereid zijn meer te betalen voor hun bitcoin en er dus meer vraag bestaat. Mensen willen hun transactie zo snel mogelijk ontvangen en zijn dus bereid om daar extra geld voor neer te tellen. Het is mogelijk dat de stijgende fee te maken heeft met de aanstaande halving. Zodra de halving heeft plaatsgevonden wordt de beloning voor de miners gehalveerd. Dat stijging verklaart ook waarom er zoveel transacties still liggen op het netwerk.
In deze grafiek staat het aantal transacties weergegeven dat nog niet bevestigd is. De afgelopen week is dat aantal sterk toegenomen. De wachtende transacties zijn overigens nu wel weer wat afgenomen. Het blijft interessant om te zien wat de markt gaat doen de aankomende periode. In het verleden bracht de halving veel teweeg omdat er na de vorige halving een bull run plaatsvond van een jaar.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie